startVi kan utbildning!Vad vill du kunna?

NFI Utbildning

Kontaktuppgifter
tfn: 08-615 19 60(vx)
epost: info@nfi.se
Besöksadress:
Tjärhovsgatan 21
116 28 Stockholm
Tipsa kollega

Skriv ut
Kursfakta

Längd:  1 dagar


Är du intresserad av denna kurs?
Ring 08-615 19 60 eller anmäl intresse här.
Intresseanmälan
Kursutbud > Kravhantering > REQB Foundation Level - Certifieringsprov

REQB Foundation Level - Certifieringsprov

 Vem bör deltaga?

Du som arbetar som kravställare, kravhanterare eller beställare av IT-system. Certifieringen är synnerligen lämplig även för dig som är testansvarig, systemutvecklare, programmerare, projektledare m.m.
 

 Sammanfattning

Betydelsen av krav och systemanalys är av enorm vikt inom systemutveckling och IT projekt, och dessa fakta uppmärksammas allt mer. Därför behövs REQB-certifiering, en certifiering som syftar till att ge en gemensam förståelse av termer som man använder inom kravhantering samt en bild av hur kravinsamling, analys och hantering bedrivs på ett tids- och kostnadseffektivt sätt.

För att förbättra och kunna säkerställa genomförandets kvalité är det av stor vikt att förbättra de disciplinära behoven inom ingenjörskonst. REQB (Requirements Engineering Qualification Board) har utvecklat en internationell standard som ger dig verktygen att kunna undgå de mest vanliga problemen och kunna lösa de som dyker upp.

Att ta REQB certifikatet visar att du är en expert inom området i vad ett krav är samt hur man identifierar, samlar in, dokumenterar, modellerar, verifierar och ändrar kraven. Tentamen (på svenska) tar 60 minuter och består av 40 flervalsfrågor där endast ett svar är det korrekta. Frågorna poängsätts med 1 poäng för varje rätt svar och 60% rätt krävs för att klara tentamen. Frågor under tentamen är ej tillåtet och kommer ej att besvaras. Alla eventuella anteckningar måste göras på tentamensunderlaget och lämnas in tillsammans med dina svar.

Vid anmälan anger du vilket språk du vill genomföra provet på. Du kan välja mellan svenska och engelska.

Certifieringen startar kl. 17.00. Det är bra om ni är på plats senast 20 minuter innan start för att hinna varva ner inför tentamen samt att tentamensvakten ska gå igenom lite regler m.m. Adress till NFI Utbildning: Tjärhovsgatan 21, 6 tr. Certifieringsstart: 17.00 Enklast att hitta till oss: Gå till www.nfi.se, klicka in på: att hitta till oss.

Om du skulle några frågor gällande certifieringsprovet så hör av dig till oss på 08-6151960 alternativt info@nfi.se

 Förkunskaper

Du ska ha kunskaper kring REQB, motsvarande kursen REQB Foundation Level - Certifieringskurs i kravhantering.
Boka
Rosa bandetMustasch kampen
 E-post: info@nfi.se  Tel: 08-615 19 60  Hitta till oss