startVi kan utbildning!Vad vill du kunna?

NFI Utbildning

Kontaktuppgifter
tfn: 08-615 19 60(vx)
epost: info@nfi.se
Besöksadress:
Tjärhovsgatan 21
116 28 Stockholm
Tipsa kollega

Skriv ut
Kursfakta

Längd:  1 dagar


Är du intresserad av denna kurs?
Ring 08-615 19 60 eller anmäl intresse här.
Intresseanmälan
Kursutbud > Systemförvaltning och Systemutveckling > ITIL® Foundation - Certifieringsprov

ITIL® Foundation - Certifieringsprov

ITIL® (IT Infrastructure Library) är ett ramverk sammanställt av den brittiska myndigheten OGC, The Office of Government Commerce, vilken brukar liknas vid svenska Statskontoret. ISO 20000 som är en internationell standard för IT Service Management släpptes 2005 och är baserad på ITIL. ITIL anger ett antal goda exempel, "best practices",
Tipsa kollega  
Kursfakta

Längd:  1 dagar


Är du intresserad av denna kurs?
Ring 08-615 19 60 eller anmäl intresse här.
Intresseanmälan

 Kursmål

Efter avklarat prov kan du påvisa en detaljerad förståelse för vad de olika ITIL-processerna är samt när, var och hur de bör implementeras i din organisation.
 

 Sammanfattning

ITIL® (IT Infrastructure Library) är ett ramverk sammanställt av den brittiska myndigheten OGC, The Office of Government Commerce, vilken brukar liknas vid svenska Statskontoret. ISO 20000 som är en internationell standard för IT Service Management släpptes 2005 och är baserad på ITIL. ITIL anger ett antal goda exempel, "best practices", som tillsammans hjälper till att överbrygga klyftan mellan IT och övrig verksamhet. Tanken är att alla typer av organisationer skall kunna konsultera detta ramverk för att se, svart på vitt, vilka rutiner som tillämpats och fungerat inom andra organisationer och vad som därmed skulle kunna fungera även hos dem. Det talas allt mer om ITIL® i media, inom olika företag och organisationer.

När du går en ITIL-utbildning ITIL® Foundation hos NFI erbjuds du att certifiera dig i samband med kursens slut. Vill du endast boka certifiering går det också bra. Vi brukar rekommendera att du deltar på kursen, då vår erfarenhet säger att alla som går kursen i de flesta fall även brukar klara provet.

Certifieringen erbjuds på både svenska och engelska. Viktigt att veta är att den svenska versionen av certifieringen använder den svenska översättningen av ITIL-termerna. Detta certifikat bör alltså matchas mot den svenska versionen av kursen. Certifieringsprovet består av 40 flervalsfrågor.

Under den tid som du skriver provet får du tillgång till ett engelska-svenska lexicon om du känner behov av det. Det finns även en syllabus som du får tillgång till under provtiden.

Vi rekommenderar att du tar med giltig legitimation om tentamensvakten vill kontrollera din identitet innan provet startar.

Om du har några frågor kring certifieringen är du välkommen att höra av dig till oss!

 Tentatid

Den som skriver ett svenskt cert eller har engelska som modersmål
får 60 minuter på sig.

Den som skriver engelskt cert men inte har engelska som modersmål
får 75 minuter på sig.

 Övrigt

Avtalsrabatter kan ej nyttjas i samband med ITIL-certifiering. Avbokning måste ske 15 arbetsdagar innan certifieringsdatum. Avbokning som sker senare debiteras med hela beloppet.
Boka
 E-post: info@nfi.se  Tel: 08-615 19 60  Hitta till oss