startVi kan utbildning!Vad vill du kunna?

NFI Utbildning

Kontaktuppgifter
tfn: 08-615 19 60(vx)
epost: info@nfi.se
Besöksadress:
Götgatan 14
118 46 Stockholm
Kurstillfällen
2-3 apr
11-12 juni
2-3 sep
Tipsa kollega

Skriv ut
Kursfakta

Längd:  2 dagar
Pris:  15950 kronor (exkl. moms)
Inregistrering: kl. 09:00
Kursstart: kl. 09:30
Kursslut: kl. 16:30 (ca)
Kursort: Götgatan 14, Stockholm
Hitta hit    


Internkurs
Vill ni genomföra denna kurs skräddarsydd internt hos er? Skicka en intresseanmälan genom att klicka på knappen nedan
Intresseanmälan
Kursutbud > Ledarskap > Skapa självorganiserande team

Skapa självorganiserande team

Skapa självorganiserande team
Har din organisation bestämt sig för att gå mot ett mer modernt arbetssätt, kanske agila metoder? Är du chef eller ledare och undrar hur du behöver anpassa ditt ledarskap för att stötta den nya organisationen på bästa sätt? Funderar du på hur du behöver förändra ditt ledarskap för att teamen ska bli mer självgående? Då är det här kursen för dig.
Kurstillfällen
2-3 apr
11-12 juni
2-3 sep
Tipsa kollega  
Kursfakta

Längd:  2 dagar
Pris:  15950 kronor (exkl. moms)
Inregistrering: kl. 09:00
Kursstart: kl. 09:30
Kursslut: kl. 16:30 (ca)
Kursort: Götgatan 14, Stockholm
Hitta hit    


Internkurs
Vill ni genomföra denna kurs skräddarsydd internt hos er? Skicka en intresseanmälan genom att klicka på knappen nedan
Intresseanmälan

 Kursmål

Ge dig en ökad förståelse för de förutsättningar som behöver vara på plats för att få full kraft i självorganiserande team, samt att ge dig förmåga att bygga dessa. Ge dig insikter om ditt eget ledarskap och vad och hur dom som kan expandera det. Efter avslutad kurs har du fått praktiska tips och verktyg som hjälper att forma självstyrande team. Du ser kanske på ledarskap på ett nytt sätt och har hittat nya förhållningssätt. Meningen med kursen är att den ska väcka och stimulera nya tankar och utveckla din förmåga att tänka och agera. Den ger insikt i vilka förutsättningar som behöver finnas på plats för att ge ditt team bästa möjliga förutsättningar för att prestera.

 Vem bör deltaga?

Du behöver inte vara ledare för att ha glädje av kursen, men för att kunna använda dina lärdomar i vardagen är det en fördel att ha en ledande roll. Kursen riktar sig till alla typer av ledare som direkt eller indirekt arbetar med team för såväl privat som offentlig sektor. Det kan vara antingen som gruppchef, mellanchef eller en högre position. Deltagaren ska vilja förändra företagets kultur och ledarskap till ett mer snabbrörligt och självstyrande och utvecklande arbetssätt. Du är beredd på att jobba på att öka tilliten till teamet och hjälpa dem att bygga den.
 

 Sammanfattning

Agilt ledarskap syftar till skapa snabbrörliga och högpresterande team genom att flytta beslutsfattande och ansvarstagande nedåt i företagspyramiden. Oftast handlar det om att få teamen som jobbar med produkterna eller tjänsterna mer självstyrande. För att kunna göra detta krävs vanligtvis att såväl teamen som ledarna förändrar sitt beteende. Tvärtemot vad många tror så behöver ledarskapet förändras innan man kan förvänta sig en förändring hos teamen. Ibland har en organisation redan mer självgående team än vad man tror. Det kan då vara såväl ledarskap som strukturella hinder som gör att teamen inte kan prestera så bra som de har potential till. Efter kursen kommer du att ha förståelse för vad som krävs för att släppa teamens hela potential fri.

 Övningar

Vi utgår från ett systemiskt förhållningssätt och systemiska metoder. Utbildningen bygger på erfarenhets- och upplevelsebaserade övningar, varvat med teorier. Du som deltagare får möjlighet att ta egna exempel för att på så sätt få direkt stöd och verkan i din egen verksamhet. Övningarna kan uppfattas som utmanande och provocerande, eftersom vi i lärandet behöver göra just utmana invanda tankemönster. Som deltagare får du också med dig teorier om lärande och övar din pedagogiska förmåga.

 Lärare

Karin Ulfhielm
Karin har en beteendevetenskaplig utbildning från Stockholms universitet och en gedigen bakgrund inom HR (över 15 års erfarenhet i olika HR-roller) inom detaljhandel och advokatbransch (Statoil, ICA och Mannheimer Swartling), där resultatfokus och kvalitetstänk alltid varit tydliga ledstjärnor. Med utgångspunkt från det parat med ett stort intresse för utveckling och nyfikenhet, blev steget till konsult- och faciliteringsroll helt självklart och naturligt för Karin. Karin brinner för förändringsprocesser och att skapa förutsättningar för det goda samarbetet och att ta steg i förändringen.

 Förkunskaper

Grundläggande kunskaper om Agila metoder krävs. Ett öppet sinne och vilja till förändring är också ett måste för att tillgodogöra sig kursen.

 Kursinnehåll

Varför Agilt?

 • En inblick i hur världen förändras och varför det blir viktigare och viktigare att vara snabbrörlig
 • Varför traditionellt ledarskap och traditionella strukturer och processer hindrar snabbhet
 • Beteende- och kulturförflyttning

Olika ledarskapsstilar

 • Beskrivning av olika typer av ledarskap och vilket resultat de ger.
 • Agilt ledarskap och dess process utifrån fem ledarskapsnivåer

Att förhålla sig till det agila

 • Mycket av skillnaden mellan traditionella arbetssätt och de Agila handlar om förhållningssätt. Agila metoder med traditionellt förhållningssätt fungerar dåligt. Så vi behöver utmana våra invanda tankemönster för att hitta nya.
 • Vi gör något provocerande övningar för att utmana gamla sanningar och hitta nya sätt att tänka
 • Vi lär oss identifiera vad som verkligen ger nytta och vad vi gör av gammal vana. Vi utmanar befintliga processer och ceremonier på företag idag och frågar oss om vi kan göra på ett annat sätt

Teamet

 • Hur man bäst skapar och bygger ett högpresterande team
 • Några viktiga kriterier för att teamet ska kunna bli självstyrande
 • Strukturella hinder för högpresterande team
 • Vilka förutsättningar som behöver vara på plats för att ge självorganiserande team bästa förutsättningar för att lyckas.
 • Ledning och uppföljning i en lärande kultur

Boka
 E-post: info@nfi.se  Tel: 08-615 19 60  Hitta till oss