startVi kan utbildning!Vad vill du kunna?
Nu kan du gå alla våra kurser på distans! Läs mer

NFI Utbildning

Kontaktuppgifter
tfn: 08-615 19 60(vx)
epost: info@nfi.se
Besöksadress:
Götgatan 14
118 46 Stockholm
Tipsa kollega

Skriv ut
Kursfakta

Längd:  2 dagar


Är du intresserad av denna kurs?
Ring 08-615 19 60 eller anmäl intresse här.
Intresseanmälan
Kursutbud > Systemförvaltning och Systemutveckling > SAFe® 5.0 for Teams - certifiering SAFe Practioner

SAFe® 5.0 for Teams - certifiering SAFe Practioner

Denna tvådagarskurs lär team som är en del av ett agilt releasetåg hur man arbetar i en agil miljö med hjälp av Scrum, Kanban, och XP. Teamen kommer att lära sig att bli agila team, bygga sin backlog, och planera och utföra iterationer och programinkrement.

Tipsa kollega  
Kursfakta

Längd:  2 dagar


Är du intresserad av denna kurs?
Ring 08-615 19 60 eller anmäl intresse här.
Intresseanmälan

 Kursmål

• Använda SAFe® för att skala Lean och Agil utveckling i ditt företag
• Känn ditt team och dess roll på det Agila release-tåget
• Veta om alla andra team på tåget, deras roller och beroenden mellan teamen
• Planera iterationer
• Utföra iterationer och förbättra din process
• Planera programinkrement (PI)
• Integrera och arbeta med andra team på tåget
Kursen ger PDU-poäng och även Scrum Education Units (SEUs).

 Vem bör deltaga?

Kursen vänder sig till dig som vill och kommer att börja med SAFe. När vi börjar med SAFe är det en viktig framgångsfaktor att alla deltagare i ett Agile Release Train har kunnat delta i en utbildning och fått träna på delarna i SAFe. Därför vänder sig den här kursen till alla medlemmar i ett nytt ART som skall dra igång.
Du har erfarenhet av att arbeta i organisationer som arbetar med system- eller produktutveckling, och du har gärna tidigare erfarenhet av Agila arbetssätt och Scrum.
 

 Sammanfattning

Denna tvådagarskurs lär ut teams som ingår i en Agile Release Train (ART) hur man arbetar i en agil miljö med Scrum, Kanban och XP. Teamsen kommer att lära sig hur man blir agila, bygga sin eftersläp och planera och genomföra iterationer Agila team lär sig om sin ART och deras roll i det, planerar, utför och förbättrar med andra lag. Denna klass förbereder teams och teamsledare för att driva en programökning (PI), inklusive alla möten på team- och programnivå med ett särskilt fokus på den kommande planeringsplanen. Att delta i klassen förbereder deltagarna att ta provet och bli certifierad SAFe® Practitioner (SP).

 Certifiering

Utbildningen ingår certifiering till SAFe Pracitioner (SP), som genomförs som ett webbaserat certifieringstest inom 30 dagar från genomförd utbildning. Från kursen får du med dig dokumentation och instuderingsmaterial, och du har också tillgång till övningstest som hjälp under instuderingen.
När du väl klarat av testet får du ett certifieringsbevis, tillgång till SAFe online community of practise med mera.

 Lärare

Ulf Söderholm
Ulf har en bakgrund som mjukvaruutvecklare men har de senaste 20 åren jobbat som linjechef, projektledare, testledare och kravhanterare. Förutom att jobba i nyckelroller i olika utvecklingsprojekt har Ulf också jobbat mycket med att ta fram och vidareutveckla processser och metoder för nyss nämnda områden. Ulf är en erfaren utbildare och har sedan 2004 utbildat över 1200 personer i projektledning, kravhantering, test och verifiering, konfigurations- och ändringshantering samt i olika utvecklings och förvaltningsmodeller såsom PROPS, PM3, RUP, Scrum, Lean och Kanban.

 Förkunskaper

Alla är välkomna att delta på kursen, oberoende av erfarenheter, men följande förkunskaper rekommenderas för de som avser genomföra provet för SAFe® Practitioner: Flera års erfarenheter inom systemutveckling: t ex test, verksamhetsanalys, produktägarskap eller projektledning.

 Kursinnehåll

Introduktion till Scaled Agile Framework

Förstå principerna bakom SAFe

Skapa ett agilt team

Arbeta i ett Agile Release Train och upplev en PI Planning

Planera sprintar

Arbeta i sprintar

Arbeta i ett Program Inkrement


Boka
 E-post: info@nfi.se  Tel: 08-615 19 60  Hitta till oss