startVi kan utbildning!Vad vill du kunna?

NFI Utbildning

Kontaktuppgifter
tfn: 08-615 19 60(vx)
epost: info@nfi.se
Besöksadress:
Tjärhovsgatan 21
116 28 Stockholm
Tipsa kollega

Skriv ut
Kursfakta

Längd:  2 dagar


Är du intresserad av denna kurs?
Ring 08-615 19 60 eller anmäl intresse här.
Intresseanmälan
Kursutbud > Kommunikation > Presentationsteknik - Affärsengelska

Presentationsteknik - Affärsengelska

För dig som står inför utmaningen att utföra en presentation på engelska i något sammanhang.

Här är kursen som praktiskt kommer att hjälpa dig att lyckas med att framföra en presentation på ett framgångsrikt sätt.

Lär dig att förmedla dina tankar och önskemål på ett kraftfullt och övertygande sätt. Genom mycket övning och coachning så kommer du att genomföra en presentation på det engelska språket på ett framgångsrikt sätt.

Tipsa kollega  
Kursfakta

Längd:  2 dagar


Är du intresserad av denna kurs?
Ring 08-615 19 60 eller anmäl intresse här.
Intresseanmälan

 Kursmål

Efter att ha deltagit i denna coachande intensiv kurs i att hålla en presentation på det engelska språket kommer du att känna tillförlit och trygghet i att hålla en presentation.

Efter att ha övat igenom en presentation ett antal gånger kommer du att ha förfinat din ditt framträdande inom såväl framförandet på det engelska språket som retoriska aspekter. Du kommer att få lära dig hur du bygger upp en presentation och hur du genomför den på ett fängslande och underhållande sätt. Du kommer även att få ta del av ett antal tekniker i hur du bl.a. överkommer rädsla och nervositet inför ditt framträdande.

Ambitionen och målet är att deltagaren känner en markant förbättring på sin presentation och att hon/han känner sig trygg i att ta med sig sina erfarenheter från kursen för att sedan hålla sin presentation i skarpt läge.


 Vem bör deltaga?

Du som står inför en utmaning att hålla en presentation på det engelska språket, kanske den innehåller termer i affärsengelska eller du som redan är i full gång men vill bli ännu bättre. Du kan vara projektledare, kundansvarig, säljare, leveransansvarig, programansvarig eller ledare som skall hålla en presentation på engelska inför medarbetare eller partners i någon form av professionellt yrkesliv.

 

 Sammanfattning

Med rätt träning kommer du att kunna genomföra färgstarka och fängslande presentationer på engelska som får dina åhörare att uppskatta och komma ihåg både dig och dina budskap.

Tidigare kurser har visat på tydliga och förbluffande goda resultat. Kursdeltagarna känner sig ofta mycket nöjda med det resultat som ett par dagar kan ge. Vi föreslår att du tar med dig material i form av Power Point m.m. som du kan utgå ifrån.

Efter att ha deltagit i kursen ”Affärsengelska -Presentationsteknik” kommer du att nå en märkbar förbättring inom ett upplägg av en presentation, från budskap till genomförande. Du kommer att drillas med en specifik presentation där du stegvis förbättrar ditt innehåll och framförande såväl retoriskt som övning på att framföra ämnet på engelska.

Du får även lära dig fundamentala aspekter i användandet av Power Point och andra retoriska aspekter i att nå fram på ett tydligt sätt som gör att åhörare kommer ihåg och tar till sig dina budskap.

Känner du dig obekväm med att stå inför folk och tala så kommer du att märka markant förbättring efter övningarna i kursen. Du kommer också att få ta del av mentala tekniker för att hantera oro och stress i samband med ge att presentationer.

 Övningar

Kursprogrammet är till stor del inriktat på coachande praktiska övningar. Kursen bygger på att du genomför en verklig presentation som du har framför dig. Vi kör tillsammans igenom din presentation varvat med ett antal teorier i presentationsteknik och stöd i det engelska språket. Kursen bygger som sagt på att du genomför en verklig (förkortad) presentation och du får personlig återkoppling och förbättringsförslag inom såväl det engelska språket som retoriska och semantiska förbättringar.

 Lärare

Jan-Åke  Björck
Jan-Åke har en lång erfarenhet av förhandling inom internationellt affärsliv. Han har i 30 års tid varit verksam inom förhandling inom ett flertal roller och i ett flertal landskulturer. Bl.a. har han agerat som projektledare, försäljningschef, produktchef, affärsområdets direktör inom Ericsson koncernen. På senare år har han specialiserat sig inom området förhandling såsom kursledare, forskare, författare, medlare, mentor och coach. Jan-Åke har en kombination av beteendevetenskap och praktiskt affärsliv. Ingenjör, ekonom och licensierad mental tränare, coach och NLP-tränare. Jan-Åke är känd för sin goda pedagogik, kunskap och förståelse för olika förhandlingssituationer som du kan hamna i, såväl inköp som försäljning, projektledning och chef- medarbetarrelationer.

 Förkunskaper

Viss förkunskap i det engelska språket är ett krav

 Kursinnehåll

Introduktion

 • Konsten att presentera
 • Vad handlar rädslor och nervositet om?
 • Retorikens grunder, ethos, logos och pathos

Förberedelser inför en presentation

 • Syfte med presentationen
 • Målgruppen
 • Struktur, budskap och röda tråden
 • Hur du förbereder dig inför en förhandling
 • Script och minnesmaterial

Presentationsteknik

 • Hur du skapar intresse och uppmärksamhet
 • Träning i att skapa metaforer som ett sätt att förstärka din presentation
 • Konsten att hålla dina åhörare uppmärksamma
 • Hur du använder hjälpmedel såsom power point

Självförtroende

 • Verktyg i mental förberedelse inför din presentation
 • Verktyg i att hantera obehag och nervositet i att stå framför folk och hålla en presentation

Övningar

 • Nyckeln till lärandet i denna kursen är ”lärande genom övning” och åter övning genom ett coachande förhållningssätt. Här tränar du upp din engelska inför en kommande presentation samtidigt som du finslipar ditt framförande retoriskt och semantiskt och du komm

Boka
 E-post: info@nfi.se  Tel: 08-615 19 60  Hitta till oss