startVi kan utbildning!Vad vill du kunna?

NFI Utbildning

Kontaktuppgifter
tfn: 08-615 19 60(vx)
epost: info@nfi.se
Besöksadress:
Tjärhovsgatan 21
116 28 Stockholm
Kurstillfällen
16-17 jan
Tipsa kollega

Skriv ut
Kursfakta

Längd:  2 dagar
Pris:  15950 kronor (exkl. moms)
Inregistrering: kl. 09:00
Kursstart: kl. 09:30
Kursslut: kl. 16:30 (ca)
Kursort: Tjärhovsgatan 21, Stockholm
Hitta hit    


Internkurs
Vill ni genomföra denna kurs skräddarsydd internt hos er? Skicka en intresseanmälan genom att klicka på knappen nedan
Intresseanmälan
Kursutbud > Ledarskap > Skapa självständiga team med Agilt ledarskap

Skapa självständiga team med Agilt ledarskap

Skapa självständiga team med Agilt ledarskap
Har din organisation bestämt sig för att gå mot ett mer modernt arbetssätt, kanske agila metoder? Är du chef eller ledare och undrar hur du behöver anpassa ditt ledarskap för att stötta den nya organisationen på bästa sätt? Funderar du på hur du behöver förändra ditt ledarskap för att teamen ska bli mer självgående? Då är det här kursen för dig.
Kurstillfällen
16-17 jan
Tipsa kollega  
Kursfakta

Längd:  2 dagar
Pris:  15950 kronor (exkl. moms)
Inregistrering: kl. 09:00
Kursstart: kl. 09:30
Kursslut: kl. 16:30 (ca)
Kursort: Tjärhovsgatan 21, Stockholm
Hitta hit    


Internkurs
Vill ni genomföra denna kurs skräddarsydd internt hos er? Skicka en intresseanmälan genom att klicka på knappen nedan
Intresseanmälan

 Kursmål

Efter avslutad kurs har du fått praktiska tips och verktyg som hjälper dig att forma självgående team. Du har kanske fått en ny syn på ledarskap och förändrat ditt förhållningssätt. Meningen med kursen är att den ska väcka och stimulera nya tankar och förändra din attityd till ledarskap.

 Vem bör deltaga?

Du måste inte vara ledare för att ha glädje av kursen, men för att kunna använda dig av det du lär dig i din vardag är det en fördel att ha en ledande position.
Kursen riktar sig till alla typer av ledare som direkt eller indirekt jobbar med team. Du kan vara såväl gruppchef som mellanchef eller ha en högre position. Du ska vilja förändra företagets kultur och ledarskap mot ett mer snabbrörligt och självstyrande arbetssätt. Du är beredd att släppa kontrollen och öka tilliten mot teamen.
 

 Sammanfattning

Agilt ledarskap syftar till skapa snabbrörliga och högpresterande team genom att flytta beslutsfattande och ansvarstagande nedåt i företagspyramiden. Oftast handlar det om att få teamen som jobbar med produkterna eller tjänsterna mer självstyrande. För att kunna göra detta krävs vanligtvis att såväl teamen som ledarna förändrar sitt beteende. Tvärtemot vad många tror så behöver ledarskapet förändras innan man kan förvänta sig en förändring hos teamen. Ibland har en organisation redan mer självgående team än vad man tror. Det kan då vara såväl ledarskap som strukturella hinder som gör att teamen inte kan prestera så bra som de har potential till. Efter kursen kommer du att ha förståelse för vad som krävs för att släppa teamens hela potential fri.

 Övningar

Vi gör något provocerande övningar för att utmana gamla sanningar och hitta nya sätt att tänka

 Lärare

Victoria Normark
Victoria Normark är senior konsult och hjälper företag att jobba mer lättrörligt och effektivt. Hon hjälper till med såväl praktiska strukturella frågor som styrmodeller och organisation som mer mjuka frågor kring kultur och ledarskap. Victoria har en lång erfarenhet av Agila organisationer och att jobba Agilt. Hon började intressera sig för Agila metoder och Lean 2005 och blev certifierad Scrum Master 2006. Hon har en passion för det Agila och är erfaren såväl teoretiskt som praktiskt på de flesta nivåer inom företagen. Victoria har tidigare haft olika chefsroller och har själv lett en självgående avdelning där hon som chef kunde stiga åt sidan till förmån för teamen som presterade i toppklass.

 Förkunskaper

Grundläggande kunskaper om Agila metoder krävs. Ett öppet sinne och vilja till förändring är också ett måste för att tillgodogöra sig kursen.

 Kursinnehåll

Varför Agilt?

  • En inblick i hur världen förändras och varför det blir viktigare och viktigare att vara snabbrörlig
  • Varför traditionellt ledarskap och traditionella strukturer och processer hindrar snabbhet

Olika ledarskapsstilar

  • Beskrivning av olika typer av ledarskap och vilket resultat de ger. Vi går igenom Bill Joiners och Stephen Josephs fem nivåer av ledarskap.

Att förhålla sig till det agila

  • Mycket av skillnaden mellan traditionella arbetssätt och de Agila handlar om förhållningssätt. Agila metoder med traditionellt förhållningssätt fungerar dåligt. Så vi behöver utmana våra invanda tankemönster för att hitta nya.
  • Vi gör något provocerande övningar för att utmana gamla sanningar och hitta nya sätt att tänka
  • Vi lär oss identifiera vad som verkligen ger nytta och vad vi gör av gammal vana. Vi utmanar befintliga processer och ceremonier på företag idag och frågar oss om vi kan göra på ett annat sätt

Teamet

  • Teamsammansättning för att bäst skapa ett högpresterande team
  • Några viktiga kriterier för att teamet ska kunna bli självstyrande
  • Strukturella hinder för högpresterande team

Boka
 E-post: info@nfi.se  Tel: 08-615 19 60  Hitta till oss