Vi kan utbildning!
Vad vill du kunna?
Anmälan
Kurser
Kursschema
Hela kursutbudet
Kompetenscheck
Ledarskap
Verksamhetsutveckling
Projektledning
Systemförvaltning och Systemutveckling
Kravhantering
Test av IT-system
Personlig utveckling
Kommunikation
Programmering
Databashantering och datasökning
AutoCAD
Microsoft Office
Webbutveckling och webbdesign
Företagsinternt
Distansutbildning
Competence Partner
Konferenser
Om oss
Om NFI
Referenser
Villkor och Policy
Kontakt
Hitta till oss
Nu kan du gå alla våra kurser på distans!
Läs mer
NFI Utbildning
Hem
Anmälan
Kurser
Kursschema
Hela kursutbudet
Ledarskap
Verksamhetsutveckling
Projektledning
Systemförvaltning och Systemutveckling
Kravhantering
Test av IT-system
Personlig utveckling
Kommunikation
Programmering
Databashantering och datasökning
AutoCAD
Microsoft Office
Webbutveckling och webbdesign
Företagsinternt
Distansutbildning
Competence Partner
Kompetenscheck
Konferenser
Gratis seminarier
Om oss
Om NFI
Hitta till oss
Referenser
Villkor
Kontakta oss
Kontakta oss
08-615 19 60
NFI Utbildning
Kontaktuppgifter
tfn:
08-615 19 60(vx)
epost:
info@nfi.se
Besöksadress:
Götgatan 14
118 46 Stockholm
Vi erbjuder
Kurser
Konferenser
Gratis seminarier
Företagsinternt
Kompetenscheck
Nyhetsbrev
Kurskategorier
Ledarskap
Verksamhetsutveckling
Projektledning
Systemförvaltning och Systemutveckling
Kravhantering
Test av IT-system
Personlig utveckling
Kommunikation
Programmering
Databashantering och datasökning
AutoCAD
Microsoft Office
Webbutveckling och webbdesign
Systemförvaltning och Systemutveckling
Agile Team Facilitation (ICP-ATF)
Ny kurs
13-14 september, 29-30 november, 14-15 februari, 3-4 maj
Efter kursen får du med dig konkreta verktyg att använda i din roll som facilitator i en agil organisation. Du utvecklar din förmåga att anpassa din facilitering till de existerande behoven inom ditt team eller din organisation.
Läs mer
Event Storming - Introduktion
15-16 augusti, 7-8 december, 26-27 januari, 11-12 april, 12-13 juni
Den här kursen ger dig grundläggande kunskap i hur du kan tillämpa workshop-metodiken Event Storming samt förståelse för varför Event Storming har blivit ett så populärt tillvägagångssätt för att lösa komplexa organisationsproblem, hitta flaskhalsar och kravinsamla inför IT-projekt. Efter kursen vet du vad som krävs för att hålla effektiva workshops över avdelningsgränser som ger omedelbara insikter och konkreta handlingsplaner. Du får verktyg för att kunna agera workshopledare för de tre olika nivåerna av Event Storming: Big Picture, Process Modelling och Software Design.
Läs mer
Grundkurs Python programmering
18-20 oktober
Efter Grundkurs Python programmering kommer du att ha goda kunskaper i hur man skapar olika typer av program i Python. Vi kommer skapa vanliga textbaserade applikationer, webbsajter och även ett enkelt spel. Du kommer dessutom lära dig hur man hämtar och lagrar data från en databas med Pythonkod.
Läs mer
Infrastruktur i Cloud - Så flyttar vi till molnet
8 september, 2 december, 20 februari, 3 april, 11 maj
Efter kursen Infrastruktur i Cloud har du tillräckligt med grundkunskap om molnplattformar för att vara med och driva frågor kring ert företags resa mot infrastruktur i molnet (Cloud). Du kommer får en god förståelse för vilka fördelar molnplattformar har samt varför företag de senaste åren väljer dessa molnplattformar istället för att ytterligare bygga ut sin IT-infrastruktur in sina egna datahallar (On-Premises).
Läs mer
ITIL® 4 Foundation
29-30 september, 7-8 november, 9-10 januari, 21-22 mars, 14-15 juni
ITIL® 4 Foundation förbereder dig för en certifiering i ITIL 4. ITIL 4 innehåller en vägledning för hantering av IT-tjänster och krav i en verksamhet med ökande förändringstakt utan att tumma på stabilitet och kvalité. Värde är fortsatt ett av ledorden inom ITIL.
Läs mer
Leading SAFe® 5.1 - Agil transformation
29-30 augusti, 21-22 september, 7-8 november, 5-6 december, 23-24 februari, 30-31 mars, 15-16 maj, 19-20 juni
Leading SAFe® 5.1 ger dig en förståelse för principerna bakom SAFe® samt hur du använder ramverket i praktiken. Du kommer att lära dig leverera värde via agila releasetåg, hur du bygger upp en agil portfölj samt hur du leder en agil transformation inom hela organisationen. Du kommer förstå och tillgodogöra dig ett agilt mindset och hur du använder de praktiska redskapen inom SAFe® som stödjer de agila teamen, programmen, programportföljen samt koordinering av stora värdeströmmar med många deltagare. Kursen ger PDU-poäng och även Scrum Education Units (SEUs).
Läs mer
Proaktiv Systemförvaltning
15-16 september, 5-6 oktober, 8-9 november, 23-24 januari, 1-2 mars, 30-31 maj
Efter kursen Proaktiv Systemförvaltning kommer du ha verktyg för att, med befintliga resurser, driva en mer proaktiv systemförvaltning med särskilt fokus på en mer agil aktivitetsplanering, styrning, visualisering, förankring, ledning samt prioritering. Förändringen börjar med dig.
Läs mer
Professional Agile Coach - ICP-ACC certifiering
Ny kurs
23-25 augusti, 18-20 oktober, 6-8 december, 31 januari - 2 februari, 28-30 mars, 30 maj - 1 juni
Vill du utveckla din förmåga att hjälpa agila team och organisationer? I den här kursen får du vässa dina verktyg för kunna hjälpa dem att ta sitt nästa steg på den agila resan. Denna kurs är en fullproppad verktygslåda att använda i din roll som professionell agil coach.
Läs mer
Professional Scrum Master - med Certifiering
12-13 september, 25-26 oktober, 28-29 november
Professional Scrum Master är en modern utbildning i Scrum. Scrum har utvecklats sedan CSM-kurserna skapades, och med PSM kan du lära dig allt om hur modern Scrum ser ut. Utbildningen hålls ständigt uppdaterad av Scrums skapare, Ken Schwaber, tillsammans med nästan 100 andra experter runt om i världen. Det säkerställer att du får ut maximalt värde, och att din Scrum Master Certifiering förblir ett respekterat kompetensbevis i branschen.
Läs mer
Professional Scrum Master II - med Certifiering
30-31 augusti, 11-12 oktober, 6-7 december, 31 januari - 1 februari, 21-22 mars, 16-17 maj
Professional Scrum Master II-kursen är helt och hållet fokuserad på Scrum Master-rollen och utgör ett gott stöd i en Scrum Masters professionella utveckling. Målet med denna fortsättningskurs är att fördjupa förståelsen och förmåga att tillämpa Scrums värden och principer i det dagliga arbetet.
Läs mer
Professional Scrum Product Owner
6-7 september, 4-5 oktober, 22-23 november, 7-8 februari, 14-15 mars, 9-10 maj
Under denna kurs lär du dig det senaste om hur du som beställare, produktägare eller product-manager kan dra maximal nytta av Scrum.
Läs mer
Professional Scrum Product Owner - Advanced (PSPO-A)
Ny kurs
25 oktober, 4 april
Efter kursen kommer du att känna igen olika perspektiv (”stances”) från vilka en produktägare agerar för att tackla vardagens utmaningar. PSPO-A är till för produktägare som vill bredda sina kunskaper ytterligare.
Läs mer
SAFe® 5 Product Owner/Product Manager
10-11 oktober, 7-8 november, 12-13 december, 11-12 januari, 28 februari - 1 mars, 18-19 april, 14-15 juni
Efter SAFe® 5 Product Owner/Product Manager kommer du att kunna definera rollen som PO/PM samt tillfämpa SAFe inom Lean Enterprise och Lean-Agila principer utifrån SAFe’s värderingar. Du har lärt dig att arbeta med att identifiera kundens behov och samarbeta med Lean Portfolio Management samt skapa en handlingsplan för att driva på förändringar inom din egen organisation.
Läs mer
SAFe® 5.0 Scrum Master - Certifiering (SSM)
Ny kurs
12-13 september, 20-21 oktober, 14-15 december, 9-10 februari, 20-21 april, 1-2 juni
Efter kursen SAFe® 5.0 Scrum Master kan du beskriva Scrum i en SAFe-organisation. Du kan stötta ständiga förbättringar samt ett effektivt genomförande av programinkrement. Du har nyvunna kunskaper i att underlätta effektivt utförande av iterationer och du kan coacha agila team för att uppnå maximala resultat. Du vet också hur man kan stödja en implementering av DevOps.
Läs mer
SAFe® Advanced Scrum Master - med certifiering
Ny kurs
5-6 september, 23-24 november
Efter kursen kan du tillämpa SAFe-principer för att underlätta, möjliggöra och coacha i en miljö med flera team. Du kan anta skalbara tekniska metoder, Kanban, DevOps och Agile -arkitektur för att optimera flödet. Du kommer fördjupa dina faciliterande färdigheter för ART- och teamevenemang när det gäller planering, genomförande och leverans av värde. Du vet även hur man bygger gemenskaper för att stötta högpresterande team och ART-effektivitet samt hur man leder distribuerade team effektivt i avlägsna miljöer.
Läs mer
SAFe® Agile Product Management - Design Thinking
20-22 september, 12-14 december, 6-8 mars, 3-5 maj
Under SAFe® Agile Product Management får du lära dig att känna igen hur kontinuerliga undersökningar driver innovation och hjälper till att definiera en vision, strategi och en tydlig väg in på nya marknader. Kursen kommer ge dig förståelse för hur du ska accelerera en produkts livscykel för att få snabb återkoppling och kunna leverera exceptionella produkter och lösningar med högt kundvärde samtidigt som du anpassar dig efter din organisations strategi, portfölj och uppbyggnad.
Läs mer
SAFe® Lean Portfolio Management
Ny kurs
29-30 augusti, 5-6 oktober
Under kursen SAFe® Lean Portfolio Management lär du dig både att introducera och tillämpa Lean Portfolio Management (LPM), Agile Portfolio Operations och Lean Governance. Du kommer även få att Etablera Strategy and Investment Funding.
Läs mer
Systemförvaltning i praktiken
22-23 september, 24-25 oktober, 21-22 november, 16-17 januari, 9-10 mars, 20-21 april, 23-24 maj
Under kursen Systemförvaltning i praktiken lär du dig att etablera en effektiv förvaltningsmodell och applicera den i helt nya förvaltningsuppdrag eller vid effektivisering av en befintlig organisation.
Läs mer
Säkerhet i webbtjänster -Intensivkurs
22-23 augusti
Efter kursen Säkerhet i webbtjänster kommer du att ha goda kunskaper i hur man identifierar olika typer av sårbarheter för webbsidor och så kallade webservices. Du kommer ha förståelse för hur system lagrar användaruppgifter och lösenord och kunna påpeka brister i hanterande av just detta. Du kommer också att ha praktisk erfarenhet av olika s.k pentestingverktyg såsom Burp Suite och ZAP samt inte minst ha kunskap för att åtgärda de sårbarheter som hittas.
Läs mer
Upphandling av system i praktiken
17-18 oktober, 1-2 december, 13-14 mars, 30-31 maj
Efter kursen Upphandling av system i praktiken har du goda kunskaper i betydelsen av ett korrekt och komplett upphandlingsunderlag med en konsistent kravställning som en möjliggörare för kravställning av önskar vara/tjänst, utvärdering av inkomna anbud, kontraktsskrivning och leveransuppföljning samt inte minst för verifiering, validering och acceptanstester. Du får lära dig vikten av väl formulerade krav som inte kan misstolkas av en leverantör. Du får även kunskap i hur man strukturerar krav som en del av upphandlingsunderlaget så att du får en komplett och konsekvent kravställning för ditt system över hela dess tänkta livscykel. Vidare kommer du att ha erhållit kunskaper i systemavgränsning, kravinsamling och kravprioritering. Du får också en insikt i vikten av balans mellan god kravställning och fungerande kravhantering med fokus på spårning och konsekvensanalys vid sen kravförändring.
Läs mer
Agila metoder – en introduktion
Företagsintern kurs
Kursen ger en bred introduktion kring olika metoder och går sedan mer in på detaljer kring några av de vanligaste metoderna. Du får kunskap för att kunna förstå eller delta i agila projekt. Inom kursen tar vi upp hur man arbetar utifrån både beställarens, ledarens och deltagarens perspektiv. Du får här möjlighet att jämföra dina egna erfarenheter med hur lösningar beskrivs i den agila världen.
Läs mer
Feature driven design and documentation
Företagsintern kurs
Features (”systemegenskaper”) är idag ett centralt begrepp för att skapa ordning och tydligt mätbart värde i agila projekt. Begreppet definieras enligt det erkända och vitt spridda ramveket SAFe, Scaled Agile Framework, som ”IT-tjänster som täcker uppfyller användares behov”. Features behövs för att skapa kontroll över stora mängder krav – features är tillräckligt stora för att ge överblick och förståelse jämfört med ex-empelvis user stories som ofta blir för små och många till antalet för att total kontroll ska kunna skapas.
Läs mer
GDPR - Introduktion, förberedelser och implementation
Företagsintern kurs
EU’s nya dataskyddsförordning (GDPR: General Data Protection Regulation) har redan trätt ikraft och ska börja tillämpas senast 2018-05-25. Övergripande förståelse för dataskyddsförordningens innehåll och mening. Enkla regler för att hantera dataskydd av personuppgifter i praktiken.
Läs mer
Grundkurs i C++
Företagsintern kurs
Efter Grundkurs i C++ kommer du att ha goda kunskaper i hur man skapar olika typer av program i C++. Vi kommer skapa såväl vanliga textbaserade som några enkla grafiska applikationer med ramverk som Qt och/eller GTK. Du kommer dessutom ha en förståelse i vad som gör C++ till ett så oerhört effektivt språk och i vilka avseenden det alltid kommer slå Java och C# osv på fingrarna.
Läs mer
Inkluderande design och gränssnitt
Företagsintern kurs
Inkluderande design, universell design och tillgänglighet är idag nyckelfaktorer för att lyckas i digitala gränssnitt. Det kommer allt fler exempel på att det kan bli dyrt att missa det, och att det kan innebära stora fördelar att satsa på det. I den här kursen kommer vi att reda ut begreppen, se vilka svårigheter det här innebär men också hur du gör för att lyckas.
Läs mer
Introduktion i systemutveckling för Facebook
Företagsintern kurs
Med över 4 miljoner svenska medlemmar varav omkring 3 miljoner inloggade dagligen har Facebook växt till en av vår tids största plattformar för kommunikation och marknadsföring. Vilka kommunikationspunkter erbjuder Facebook? Vad innebär de? Vilka tekniska möjligheter finns det? Vad är Facebookapplikationer? Hur skapar du applikationer på Facebook? Hur integrerar du era system med Facebook? Hur fungerar egentligen den där ”Gilla”-knappen som man ser överallt? Vad händer under huven?
Läs mer
Introduktion till Android
Företagsintern kurs
Precis som att så gott som varje företag behöver en närvaro på webben idag så kommer mobilmarknaden snart vara en naturlig del av ett företags marknadsstrategi. Koppling till intranätet eller säljsystem, kommunikationskanal till kunder eller som en ny produkt på marknaden. Anledningarna att titta närmare på Android är många.
Läs mer
Introduktion till ITIL®
Företagsintern kurs
Efter genomförd kurs kommer du ha grundläggande förståelse för vad ITIL® är och de begrepp som används. Vidare kommer du ha erhållit en övergripande förståelse för de olika rollerna som ITIL® rekommenderar.
Läs mer
Introduktion till Rational Unified Process
Företagsintern kurs
Hur fungerar RUP? Varför är det så viktigt? Hur ska jag hantera systemkraven? Dessa frågor är bara några av all dem som vi kommer att besvara under kursen. Rational Unified Process (RUP) är den ledande mjukvaruutvecklingsprocessen och sträcker sig över ett projekts hela livscykel. Unified Process innebär en hel del nya grundläggande koncept som t ex användningsfallsdriven och iterativ utveckling.
Läs mer
Introduktion till Sparx EA- Enterprise Architect
Företagsintern kurs
Kursen ger dig en stabil grund att stå på när du ska börja modellera med Sparx Enterprise Architect (EA) - det troligen mest spridda modelleringsverktyget i Sverige och världen. Ett stort mål inom kursen är att lära ut hur Sparx EA kan skapa en ”single-point-of-documentation” för hela organisationer, dvs en dokumentation som lagrar en sanning som föds av många deltagare genom kollaborativt arbete.
Läs mer
ITIL® 4 Bridge
Företagsintern kurs
Gick du kanske nyss ITIL Foundation? Känner du dig trygg i ITIL 3 men vill ha koll på det senaste? På ett praktiskt, pragmatiskt och konkret sätt tar vi upp skillnaderna mellan ITIL v3 och ITIL 4.
Läs mer
Kanban i praktiken
Företagsintern kurs
Kanban är verktyget inom Lean som åskådliggör flöden och flaskhalsar i utveckling, drift och förvaltning. Kanbantavlan är ett enkelt sätt att nå den första delen av Kanbanmetoden - visualisering. Kanbantavlan är ett sätt att visualisera hur processen ser ut för att göra en aktivitet klar.
Läs mer
Ledning och styrning av IT-verksamhet - Intensivkurs
Företagsintern kurs
Äntligen en intensivkurs för dig som är IT-chef, IT-strateg eller IT-samordnare! Tack vare upplägget med lärarledda avsnitt med gemensamma diskussioner, bikupor och paneldebatter kommer du att stärkas och bli säkrare i din roll.
Läs mer
Leveransprecision- när du vill få ut produkten i tid
Företagsintern kurs
En kurs om hur man gör för att bygga en organisation som klarar av att utveckla och underhålla avancerade system. Gamla fallgropar leder till nya insikter, hur mognadsnivå blir en framgångsfaktor, vikten av helhetstänk - när olika dimensioner möts och samverkar, hantering av livscykler - ett måste för hållbarhet, effektiv organisation - men utan negativ stress
Läs mer
Modern UX - Innovation och designtänkande i praktiken
Företagsintern kurs
Kursen Modern UX hjälper dig att ta fram tydliga kravbilder i utvecklingsprojekt med fokus på användarupplevelser. Vi fördjupar oss i samverkan mellan användare, beställare och utvecklare samt det praktiska inom research, design och test.
Läs mer
Molntjänster i praktiken: Upphandling och införande
Företagsintern kurs
Under denna intensiva tvådagarskurs går vi igenom allt du behöver veta för att praktiskt komma igång med molntjänster. Vi reder ut vad som egentligen menas med molntjänster och dess olika begrepp. Vi går igenom strategier för införande av molntjänster, hur standardlösningar påverkar verksamheten, m.m.
Läs mer
Professional Scrum Product Owner (eng)
Företagsintern kurs
Sign up to the Professional Scrum Product Owner course and learn the latest views and techniques on how you as a buyer, Product Manager or Product Owner can get maximum benefit from Scrum and agile.
Läs mer
SAFe Release Train Engineer 5.0
Företagsintern kurs
Efter kursen kan du ta dig an rollen som SAFe® Release Train Engineer. Du vet hur man tillämpar agila kunskaper och vertyg för exekvera och releasa bästa möjliga värde. Du kan ta fram aktionsplan för ständig förbättring och kontinuerligt lärande. Du kan även bygga högpresterade Agila Release Teams genom att vara en sevant ledare och coachA.
Läs mer
SAFe® 5.0 DevOps Practitioner
Företagsintern kurs
Denna två dagars kurs ger en övergripande översikt för att förstå de DevOps-kompetenser som behövs för att accelerera leveranstiden genom att förbättra flödet av värde med kontinuerlig leverans.
Läs mer
SAFe® 5.0 for Architects - certifiering SAFe Architect
Företagsintern kurs
Efter kursen SAFe® 5.0 for Architects har du fått kunskaper om arkitektur enligt SAFes principer. Du kan anpassa arkitekturen efter affärsvärde samt utveckla och kommunicera arkitekturens vision och avsikt. Du vet hur man kan planera och ta fram en Architectural runway för att möjliggöra framgångsrika leveranser. Du kan också leda och coacha arkitekter och teammedlemmar under Program Increment (PI) samt leda en agil transformation.
Läs mer
SAFe® 5.0 for Teams - certifiering SAFe Practitioner
Företagsintern kurs
Efter SAFe® 5.0 for Teams kan du använda SAFe® för att skala Lean och Agil utveckling i ditt företag. Du har lärt känna ditt team och dess roll på det Agila release-tåget. Du kan även integrera och arbeta med andra team på tåget. Du kan planera och utföra iterationer samt planera programinkrement (PI).
Läs mer
Scaled Professional Scrum
Företagsintern kurs
Workshopen Scaling Professional Scrum är en modern utbildning i hur man applicerar Scrum med fler än två Scrum-team. Under två dagar följer kursen en fallstudie där olika scenarion simuleras, samtidigt som ett 40-tal praksisar som visats gångbara introduceras, utövas och undersöks. Ramverket, Scaling Professional Scrum, gås igenom och vi lär känna vad ett Nexus är, hur det fungerar och tillämpas. Utbildningen är sammanställd av Scrums skapare, Ken Schwaber, tillsammans med den samlade erfarenheten från Scrum.org:s över 140 experter runt om i världen. Det säkerställer att du får lära beprövade tekniker, ta del av dyrköpta insikter - allt sammansatta i ett ramverk som kan hjälpa dig i din skalningsansats. Workshopen riktar sig specifikt till de som: redan har ett par mindre Scrum-projekt i rullning, vill nyttja flera Scrum-team för att utveckla ett större system eller produkt, eller kämpar med ett uppskalat projekt eller utvecklingsinitiativ. Hos oss leder Fredrik Wendt, certifierad Professional Scrum Trainer, kursen på svenska.
Läs mer
Utveckling av appar för iPhone och iPad
Företagsintern kurs
Det finns mer än 200 miljoner iOS enheter (iPhone, iPod touch och iPad) i världen. På tre år har Apples app store vuxit till mer än 500 000 appar och har haft mer än 15 miljarder nerladdningar. Större delen av nyförsäljningen på mobilmarknaden i Europa och USA består av smarta mobiler (främst iOS och Android). Det har skapat en helt ny marknad för den som vill utveckla applikationer. Det har också skapat nya förutsättningar för hur företag och organisationer kan och bör kommunicera internt och externt.
Läs mer
E-post: info@nfi.se
Tel: 08-615 19 60
Hitta till oss
×
Tipsa kollega om denna sida
Epost adresser till kollegor du vill tipsa
Klicka på
för att lägga till en kollega
Meddelande
Jag vill tipsa om följande ...
Ditt namn
Din epostadress