NFI Utbildning

Kontaktuppgifter
tfn: 08-615 19 60(vx)
epost: info@nfi.se
Besöksadress:
Götgatan 14
118 46 Stockholm

Systemutveckling med AI - Så tacklar vi framtiden - Konferens

NFIs kurscenter, Götgatan 14, Stockholm, 14 mars 2024

Välkommen till konferensen Systemutveckling med AI - Så tacklar vi framtiden. Vi vet att AI tar över och det går snabbare än vad de flesta någonsin kunnat ana. Under konferensen kommer vi att utforska den framtida potentialen och de senaste trenderna inom AI som revolutionerar systemutvecklingen. Talarna på denna konferensen är erfarna branschexperter som delar med sig av praktiska case som visar hur man framgångsrikt kan integrera AI i arbetsflöden och uppnå enastående resultat.

Du kommer att få ta del av konkreta verktyg och insikter som du kan tillämpa direkt i din dagliga verksamhet. Vi tar upp framtidens kravställning och testning, där AI öppnar upp en helt ny värld av möjligheter och utmaningar. Du kommer att fördjupa dina kunskaper i AI-drivna testmetoder och få en förståelse för hur de kan förbättra kvaliteten och effektiviteten i dina testprocesser. Vi tar även upp användningen av avancerad maskininlärning och dataanalys för att identifiera risker, optimera testtäckning och automatisera testfall. Vi belyser även strategier om hur AI kan stärka din organisations konkurrenskraft och skapa nya affärsmöjligheter samt hur AI kan bidra till att driva innovation och framgångsrik digital transformation.

Efter konferensen får du ett mail med en länk till sammanfattningen av alla föredragen. Vi skickar länken till den mail som du har registrerat vid anmälan.

Vem bör delta?

Denna konferens är lämplig för dig som är kravställare, testare, systemutvecklare, projektledare, produktägare, IT-arkitekt, systemägare, beställare av IT-system, IT chef m.fl. Oavsett om du är en erfaren professionell inom området eller nyfiken på att utforska AI:s potential, är denna konferens en perfekt möjlighet att fördjupa dina kunskaper och få praktiska verktyg för att navigera framgångsrikt i den snabbt föränderliga världen av AI och systemutveckling. Konferensen är för dig som vill ta del av expertis och insikter från branschledande talare, nätverka med likasinnade experter och ta med dig konkreta lösningar och idéer som kan driva din karriär och organisation framåt.

Precis som tidigare erbjuder vi den förmånliga rabatten "Gå 3 betala för 2" när ni anmäler tre personer samtidigt från samma organisation.

Daniel Thall
VD, NFI Utbildning
Tel 08-615 19 60

Program

14 mar 2024

08.30 Inregistrering och frukostmacka

09.00 Inledning och presentation av konferensdagen
Johan Didron, NFI Competence

09.15
 • Den 5:e industriella revolutionen - nu tar vi ett språng igen
 • Därför blev AI en strategisk fråga så snabbt
 • Vad innebär AI-revolutionen för ledningen?
 • Från strategiskt initiativ till lösning - så lyckas ett stort företag med AI.
 • Dessa områden kommer att förändras mest och snabbast
 • Detta skall du ta med dig tillbaka till dina kollegor
Elin Lemón & Mattias Guilotte, Violet AI

10.15 Kaffepaus

10.30
 • Vad tjänar man på att använda AI i kravhanteringen
 • Hur kan man använda AI för att genomföra effektivare kravinsamlingsmöten
 • Nya AI-funktioner i kravhanteringsverktyg och hur man kan dra nytta av dem
 • Praktiska exempel från verkligheten där vi använt AI för att ta fram relevanta kundkrav på några minuter
 • Exempel på hur man kan generera en prototypapplikation med AI för att få blixtsnabb feedback från slutanvändare
Staffan Palopää, Qlerify

11.20
 • Trender inom dataanalys och AI
 • Exempel på digitalisering och tillämningar av AI inom gruvindustrin
 • Förutsättningar för ett framgångsrikt AI-projekt
 • Utmaningar och risker med AI
 • Praktiska rekommendationer hur du ska lyckas med ditt nästa AI-projekt
Göran Kördel, Boliden

12.15 Lunch

13.15
 • Tekniker, metoder och verktyg som gäller de kommande åren
 • Trender inom test och kvalitetssäkring
 • Är AI framtiden för test?
 • AI tar automatisering till nästa nivå.
 • Kan man använda AI för att generera testdata?
 • Exempel och lärdomar
Jonas Hermansson, IT-HUSET

14.00 Kaffepaus

14.20
 • Effektiv programmering med AI - Optimera kodning och utvecklingsprocessen med AI-verktyg för ökad effektivitet.
 • ChatGPT som programmeringsassistent - Utforska hur ChatGPT stödjer utvecklare med kodrekommendationer och felsökning.
 • ChatGPT för förståelse och kompetens - Utveckla din förståelse för bakomliggande principer och koncept djupare genom samtal med ChatGPT
 • Mjukvaruarkitektur med AI - Använd AI-tekniker för att skapa skalbara, modulära och effektiva systemarkitekturer.
 • AI och dataintegritet - Säkerhetsprinciper i samband med AI och utveckling
Petter Sjöstrand, Petter Sjöstrand konsult

15.15
 • AI i ett strategiskt perspektiv. Varför började vi på VGR att arbeta med AI?
 • Hur har AI påverkat vår resa? Var har vi sett de största effekterna och besparingarna?
 • Etiska och juridiska hänsynstaganden i en offentlig organisation
 • Nyttiga lärdomar och fallgropar att se upp inför
 • Hur arbetar VGR med AI idag och hur planerar vi att arbeta med AI framöver
Maria Vikingsson, Västra Götalandsregionen

16.00 Konferensdagen avslutas


Information och bokning

Plats och tider
Konferensen Systemutveckling med AI - Så tacklar vi framtiden genomförs på NFIs kurscenter, Götgatan 14, Stockholm. 08-615 19 60.
Hitta till konferens
 • Konferensen inleds klockan 08:30 med inregistrering.
 • Föreläsningarna inleds kl 09:00.
Bokning
Enklast anmäler du dig till Systemutveckling med AI - Så tacklar vi framtiden via vår webbplats på adressen nfi.se eller via e-post på adressen anmalan@nfi.se.

Anmälan kan också göras genom att du skriver eller ringer till NFI. Vi skickar alltid en bekräftelse på din anmälan. Om informationen vi skickar till dig av någon anledning inte skulle stämma, vänligen kontakta NFI så snart som möjligt.
Konferensavgift
Avgiften är 6950 kronor exklusive moms.
Om tre personer från samma företag anmäler sig vid ett och samma tillfälle betalar de endast för två. Kan EJ kombineras med andra erbjudanden.

I avgiften ingår utförlig kursdokumentation digitalt samt lunch och för- och eftermiddagskaffe. Avgiften faktureras samtidigt som din anmälan bekräftas. Avgiften skall vara betald innan konferensen startar.

Priserna som anges är exklusive moms.
Avbokning
NFI tillämpar de rekommendationer avseende regler för avbokning som IT-företagens utbildningsråd utarbetat. Sker avbokning tidigare än 14 dagar före konferensstart utgår ingen avgift.

Sker avbokning senare än 14 dagar före konferensstart debiteras hela avgiften.

Bokningen kan kostnadsfritt överföras till annan deltagare från samma företag.
Frågor?
Har du frågor om anmälan, avgifter och kursutbud, kontakta NFI enligt ovan.

NFI förbehåller sig rätten att göra ändringar i programinnehåll och föreläsningstider.

Alla eventuella ändringar meddelas på nfi.se så snart det är möjligt.

Talare

Johan Didron, NFI Competence
Johan är projektledare på NFI Competence och arbetar primärt med kurs- och konferensutveckling samt marknadsföring.

Elin Lemón, Violet AB
Elin Lemón är AI-utvecklare på Violet AI och har jobbat med kunder som Picadeli och Babyshop. Elin har tidigare arbetat som backend-utvecklare på Accenture och som fullstack-developer på webbyrån Prototyp.

Mattias Guilotte, Violet AI
Mattias Guilotte är affärsutvecklingschef och Partner på Violet AI. Mattias har 25 års erfarenhet från affärsutveckling, försäljning och marknadsföring. Han har bland annat varit Sales Director på SATS Sverige, CGO på BBH Stockholm, CDO på HomeMaid och även drivit startupföretaget Coworks i USA. Violet är en AI-byrå som specialiserar sig på Data Science, AI-utveckling & Intelligent Automation.

Staffan Palopää, Qlerify
Staffan började sin bana som systemutvecklare och projektledare och gick vidare med att grunda IT-konsulten Vaimo som idag har expanderat till över 10 länder och ca 500 anställda. Idag driver han företaget Qlerify som använder AI för att hjälpa företag med att utveckla effektivare affärssystem.

Göran Kördel, Boliden
Göran Kördel, CIO för gruv- och metalkoncernen Boliden sedan flera år. Han har drivit digitalisering inom Boliden, där uppkopplade maskiner och dataanalys är nyckelteknologier. Göran har arbetat med strategisk IT i många år, bl a som CIO för Sandvik, som CIO, och inom IT på Ericsson IT. Han har även drivit egen konsultverksamhet, är engagerad i teknik start-ups och är engagerad i AI Sweden.

Jonas Hermansson, IT-HUSET
Jonas har arbetat med ledarskap, krav och test i mer än 25 år. Numera brukar Jonas kalla sig kvalitetscoach och är specialiserad på agila transformationer, agila arbetssätt, ledarskap, förändringsledning, test/kravorganisation, test/kravstrategi och kravhantering, allt ur ett kvalitetssäkringsperspektiv. De senaste åren har Jonas fördjupat sig i ledarskap och kvalitetssäkring av AI-system. Jonas är även en uppskattad utbildare och föredragshållare.

Petter Sjöstrand, Petter Sjöstrand konsult
Petter har bred erfarenhet inom både programmering och pedagogik. Efter flera års arbete som IT-konsult har han stor erfarenhet som full stack utvecklare. De senaste åren AI varit till stor hjälp i Petters programmeringsarbete, inte minst ChatGPT. Utöver arbetet som kodare har han också erfarenhet av projektledning för utveckling och projektering av IT-system. Petter har också under många år arbetat pedagogiskt som bl.a. lärarvikarie, regissör och guide. På fritiden försvinner ofta mycket av Petters tid till animering och spelprogrammering.

Maria Vikingsson, Västra Götalandsregionen
Maria har en bakgrund inom informatik, ledarskap, förändringsarbete, teknik-, affärs- och samhällsutveckling. De senaste åren har fokus legat på att utveckla Västra Götalandsregionens förmåga inom avancerad analys och AI för att kunna vara med och lösa framtidens utmaningar. Maria har lång chefserfarenhet både inom det privata näringslivet och offentlig sektor.