startVi kan utbildning!Vad vill du kunna?
Nu kan du gå alla våra kurser på distans! Läs mer

NFI Utbildning

Kontaktuppgifter
tfn: 08-615 19 60(vx)
epost: info@nfi.se
Besöksadress:
Götgatan 14
118 46 Stockholm

Nu kan du gå alla
våra kurser på distans!


Välkommen till NFI Utbildning!
Sedan 1985 har vi hjälpt organisationer med kompetensutveckling och erbjuder idag ett heltäckande utbud av utbildningar inom ledarskap, projektledning, IT och kommunikation.
Läs mer om oss 
Aktuellt på NFI

Testforum 2021 - Årets konferens inom Test

Sveriges största Testkonferens! 19-20 oktober!
Välkommen till Testforum 2021! Den 19-20 oktober genomförs vår årliga succékonferens Testforum av stapeln för 15:e året i rad. Under två spännande konferensdagar får du möjlighet att ta del av givande och inspirerande föreläsningar inom testområdet. Det kommer handla om trender inom test och mycket mer.
Läs mer 

SAFe® 5.0 Scrum Master - certifiering SAFe Scrum Master (SSM)

Ny kurs 15-16 december, 10-11 februari
Efter kursen SAFe® 5.0 Scrum Master kan du beskriva Scrum i en SAFe-organisation. Du kan stötta ständiga förbättringar samt ett effektivt genomförande av programinkrement. Du har nyvunna kunskaper i att underlätta effektivt utförande av iterationer och du kan coacha agila team för att uppnå maximala resultat. Du vet också hur man kan stödja en implementering av DevOps.
Läs mer 

Grundkurs Python programmering

Ny kurs 8-10 november, 11-13 januari
Efter Grundkurs Python programmering kommer du att ha goda kunskaper i hur man skapar olika typer av program i Python. Vi kommer skapa vanliga textbaserade applikationer, webbsajter och även ett enkelt spel. Du kommer dessutom lära dig hur man hämtar och lagrar data från en databas med Pythonkod.
Läs mer 

Ny som chef

Ny kurs 13-14 december, 14-15 februari, 19-20 april
Efter kursen Ny som chef har du insikt i vanliga nybörjarfällor och har fått en ökad självinsikt och förståelse för självinsiktens betydelse för framgångsrikt ledarskap. Du kommer att få kunskap om gruppdynamik och hur man tillämpar olika ledarstilar beroende på gruppens utvecklingsnivå och mognad.
Läs mer 

Modern UX - Innovation och designtänkande i praktiken

Ny kurs 18-19 november, 17-18 februari, 19-20 april
Kursen Modern UX hjälper dig att ta fram tydliga kravbilder i utvecklingsprojekt med fokus på användarupplevelser. Vi fördjupar oss i samverkan mellan användare, beställare och utvecklare samt det praktiska inom research, design och test.
Läs mer 

SAFe® 5 Product Owner/Product Manager

Ny kurs 8-9 november, 8-9 december, 12-13 januari, 1-2 mars, 19-20 april, 15-16 juni
Efter SAFe® 5 Product Owner/Product Manager kommer du att kunna definera rollen som PO/PM samt tillfämpa SAFe inom Lean Enterprise och Lean-Agila principer utifrån SAFe’s värderingar. Du har lärt dig att arbeta med att identifiera kundens behov och samarbeta med Lean Portfolio Management samt skapa en handlingsplan för att driva på förändringar inom din egen organisation.
Läs mer 

Leda på distans – att leda med närvaro i en digital omvärld

Ny kurs 3-4 november, 13-14 december, 10-11 februari, 7-8 mars, 2-3 maj
Idag har flera nya former av arbetsmiljöer uppstått i och med de digitala redskap vi har att tillgå. Allt fler jobbar i stor omfattning hemifrån, ute på uppdrag, globalt, regionalt eller i aktivitetsbaserade arbetsmiljöer utan tillgång till en stationär arbetsplats. Dessa förutsättningar ställer ofta nya krav på dig i din roll som ledare då du inte träffar dina medarbetare i vardagen. Vi kommer att fokusera på att fördjupa dina kunskaper om vad som krävs för att leda på distans vad gäller kommunikation, teknik och struktur. Du kommer också kunna dela egna utmaningar och hitta lösningar tillsammans med kursledare och övriga kursdeltagare.
Läs mer 

Coaching - Att leda sig själv och andra

Kurs 3-4 november, 10-11 januari, 14-15 februari, 16-17 mars, 2-3 maj, 30-31 maj
Under denna coachingkurs får du nödvändiga och värdefulla insikter, konkreta verktyg och den enkla men kraftfulla coachingstegen, som ledsagar dig steg för steg i konsten att motivera dig själv och inspirera andra till framgång och välbefinnande.
Läs mer 

Förändringsledning - Intensivkurs

Kurs 6-7 december, 3-4 februari, 10-11 mars, 11-12 maj, 16-17 juni
Under kursen Förändringsledning går kursledaren igenom vad man som organisation behöver förbereda sig på inför en stor förändring. Du får tillgång till modeller och konkreta verktyg som du kan anpassa till din egen verksamhet. Allt går inte att förutse men man kan vara väl förberedd. Vi går igenom ”checklistan” och hur man lägger upp en bra strategi inför varje fas i en förändringsprocess.
Läs mer 

SAFe® 5.0 DevOps Practitioner

Ny kurs 11-12 november, 20-21 januari, 17-18 mars, 7-8 juni
Denna två dagars kurs ger en övergripande översikt för att förstå de DevOps-kompetenser som behövs för att accelerera leveranstiden genom att förbättra flödet av värde med kontinuerlig leverans.
Läs mer 

Heta kurser just nu

Projektledning i praktiken - Grundläggande metodik och ledarskap

Kurs 17-19 november, 15-17 december, 24-26 januari, 2-4 mars, 25-27 april, 13-15 juni
Allt mer arbete i näringslivet och förvaltning drivs i form av projekt. För att ett projekt ska bli framgångsrikt krävs en professionell planering, styrning och uppföljning samt noga planering. Det är därför av största vikt att ett projekt tas fram och leds av kunniga och välutbildade projektledare som har förmågan att driva projekten enligt plan samtidigt som man engagerar och motiverar medarbetarna. Under denna kurs får du lära dig att på ett strukturerat sätt förbereda för ett projekt mot uppsatta mål. Kursen lägger stor vikt på att lära ut och praktiskt tillämpa projektmetodik. Även uppföljning och kvalitetssäkring är viktiga aspekter som tas upp under kursen.
Läs mer 

SAFe® 5 Product Owner/Product Manager

Ny kurs 8-9 november, 8-9 december, 12-13 januari, 1-2 mars, 19-20 april, 15-16 juni
Efter SAFe® 5 Product Owner/Product Manager kommer du att kunna definera rollen som PO/PM samt tillfämpa SAFe inom Lean Enterprise och Lean-Agila principer utifrån SAFe’s värderingar. Du har lärt dig att arbeta med att identifiera kundens behov och samarbeta med Lean Portfolio Management samt skapa en handlingsplan för att driva på förändringar inom din egen organisation.
Läs mer 

Professional Scrum Master - med Certifiering

Kurs 22-23 november, 26-27 januari, 29-30 mars, 7-8 juni
Professional Scrum Master är en modern utbildning i Scrum. Scrum har utvecklats sedan CSM-kurserna skapades, och med PSM kan du lära dig allt om hur modern Scrum ser ut. Utbildningen hålls ständigt uppdaterad av Scrums skapare, Ken Schwaber, tillsammans med nästan 100 andra experter runt om i världen. Det säkerställer att du får ut maximalt värde, och att din Scrum Master Certifiering förblir ett respekterat kompetensbevis i branschen.
Läs mer 

Grundkurs i projektledning

Kurs 25-26 november, 10-11 februari, 17-18 mars, 12-13 maj, 20-21 juni Kurs
Kursen vänder sig till alla som vill lära sig grunderna i projektledning och utveckla sin förmåga att leda eller aktivt deltaga i ett projekt eller en projektorganisation. Arbetsformen projekt är generell, så utbildningen passar alla oavsett bransch.
Läs mer 

Agilt eller projekt? - Att leda utveckling och bygga verksamheter

Ny kurs 11 november, 3 februari, 7 april, 9 juni
Efter kursen Agilt eller Projekt har du förstått skillnaderna mellan projektbaserad verksamhet och en agil flödesbaserad verksamhet. Du känner också till de förutsättningar som avgör vilken av metoderna som fungerar bäst i olika verksamhetstyper/situationer. Kursen ger dig en grund för att fatta solida beslut vid styrning, delegering och samordning av aktiviteter och team.
Läs mer 

Leading SAFe® 5.1 - Agil transformation

Kurs 8-9 november, 6-7 december, 24-25 februari, 11-12 april, 16-17 maj, 20-21 juni
Leading SAFe® 5.1 ger dig en förståelse för principerna bakom SAFe® samt hur du använder ramverket i praktiken. Du kommer att lära dig leverera värde via agila releasetåg, hur du bygger upp en agil portfölj samt hur du leder en agil transformation inom hela organisationen. Du kommer förstå och tillgodogöra dig ett agilt mindset och hur du använder de praktiska redskapen inom SAFe® som stödjer de agila teamen, programmen, programportföljen samt koordinering av stora värdeströmmar med många deltagare. Kursen ger PDU-poäng och även Scrum Education Units (SEUs).
Läs mer 

ISTQB Foundation - Certifieringskurs i test

Kurs 23-25 november, 31 januari - 2 februari, 22-24 mars, 11-13 maj
ISTQB Foundation ger förståelse för de grundläggande principerna för programvarutestning och förklara olika testtermer. Du får också en översikt över olika granskningstyper och testtekniker och hur man applicerar dem.
Läs mer 

ITIL® 4 Foundation

Ny kurs 8-9 november, 7-8 februari, 22-23 mars, 8-9 juni
ITIL® 4 Foundation förbereder dig för en certifiering i ITIL 4. ITIL 4 innehåller en vägledning för hantering av IT-tjänster och krav i en verksamhet med ökande förändringstakt utan att tumma på stabilitet och kvalité. Värde är fortsatt ett av ledorden inom ITIL.
Läs mer 

Workshops och Arbetsmöten - Ledning och genomförande

Kurs 29-30 november, 19-20 januari, 22-23 februari, 25-26 april, 2-3 juni
Kursen Workshops och Arbetsmöten ger dig kunskaper och nya färdigheter i att leda och planera möten. Du kommer att bli bättre på att leda en grupp mötesdeltagare mot förväntat resultat. Du kommer att kunna tillämpa flera kraftfulla verktyg och tekniker som skapar delaktighet bland mötesdeltagarna. Du har även fått kunskap i att använda frågor som hjälper gruppen att hitta svar och skapar förtroende för dig som mötesledare från att du inleder mötet till mötets slut.
Läs mer 

Grundkurs i Ledarskap - Utveckla ditt personliga ledarskap

Kurs 10-12 november, 19-21 januari, 9-11 mars, 20-22 april, 15-17 juni
Grundkurs i Ledarskap hjälper dig att bli en bättre ledare. Oavsett om du idag arbetar som ledare, är ­nytillträdd i en ledarbefattning eller är på väg att bli ledare kommer denna kurs att ge dig nya insikter om ditt ledarskap.
Läs mer 

Digitala Transformationer - Ledning och Styrning

Kurs 15-16 november, 24-25 februari, 29-30 mars, 13-14 juni
Efter kursen Digitala Transformationer kommer du att kunna driva digitala transformeringsprojekt effektivt och snabbt. Du kommer även att kunna skapa digitaliserade produkter och tjänster samt styra förändringsarbete och flytta fokus till digital transformering med automatisering och robotisering.
Läs mer 

Proaktiv Systemförvaltning

Kurs 9-10 november, 24-25 januari, 2-3 mars, 18-19 maj
Efter kursen Proaktiv Systemförvaltning kommer du ha verktyg för att, med befintliga resurser, driva en mer proaktiv systemförvaltning med särskilt fokus på en mer agil aktivitetsplanering, styrning, visualisering, förankring, ledning samt prioritering. Förändringen börjar med dig.
Läs mer 

 E-post: info@nfi.se  Tel: 08-615 19 60  Hitta till oss