Förvaltning och IT ledning
Kurs
14-15 oktober, 27-28 november, 13-14 januari, 13-14 mars, 12-13 maj
Under kursen Systemförvaltning i praktiken lär du dig att etablera en effektiv förvaltningsmodell och applicera den i helt nya förvaltningsuppdrag eller vid effektivisering av en befintlig organisation.
Läs mer
23-24 september, 14-15 november, 6-7 februari, 14-15 april, 27-28 maj
Efter kursen Agil Systemförvaltning i praktiken kommer du ha verktyg för att, med befintliga resurser, driva en mer proaktiv systemförvaltning med särskilt fokus på en mer agil aktivitetsplanering, styrning, visualisering, förankring, ledning samt prioritering. Förändringen börjar med dig.
Läs mer
6 november, 6 december, 28 januari, 26 mars, 28 maj
Denna kurs ger dig en grundläggande förståelse för upphandling av system inom offentlig sektor. Du får praktisk vägledning om hur du bäst förbereder och genomför en upphandling som möter verksamhetens behov och uppfyller juridiska krav. Efter kursen kommer du ha en tydlig bild av upphandlingsprocessens olika faser och vilka nyckelfaktorer som är avgörande för en lyckad upphandling.
Läs mer
Kurs
Företagsintern kurs
Efter kursen Upphandling av system i praktiken har du goda kunskaper i betydelsen av ett korrekt och komplett upphandlingsunderlag med en konsistent kravställning som en möjliggörare för kravställning av önskar vara/tjänst, utvärdering av inkomna anbud, kontraktsskrivning och leveransuppföljning samt inte minst för verifiering, validering och acceptanstester.
Du får lära dig vikten av väl formulerade krav som inte kan misstolkas av en leverantör. Du får även kunskap i hur man strukturerar krav som en del av upphandlingsunderlaget så att du får en komplett och konsekvent kravställning för ditt system över hela dess tänkta livscykel.
Vidare kommer du att ha erhållit kunskaper i systemavgränsning, kravinsamling och kravprioritering. Du får också en insikt i vikten av balans mellan god kravställning och fungerande kravhantering med fokus på spårning och konsekvensanalys vid sen kravförändring.
Läs mer
Kurs
16 oktober, 16 december, 12 februari, 28 april, 13 juni
Många IT-projekt försenas, fördyras och i sämsta fall läggs projektet ner på grund av att det beställda systemet inte kan sättas i produktion.
I den här kursen lär du dig var fallgroparna kan ligga och vad man ska tänka på för att förebygga problem redan på förhandlinsstadiet.
Läs mer
Kurs
2-3 oktober, 16-17 december, 30-31 januari, 5-6 mars, 23-24 juni
Efter kursen har du fått kunskaper om hur du installerar, anpassar, arbetar säkert, modellerar, analyserar modeller, samt utbyter information mellan modeller och andra delar inom verktyget Sparx EA. Du får ta del av de senaste Sparx EA-versionerna och en djupgående förståelse för hur dessa nyheter kan tillämpas i praktiska projektinställningar, vilket möjliggör en mer effektiv projektledning och modelleringspraxis.
Läs mer
Kurs
Företagsintern kurs
Äntligen en intensivkurs för dig som är IT-chef, IT-strateg eller IT-samordnare! Tack vare upplägget med lärarledda avsnitt med gemensamma diskussioner, bikupor och paneldebatter kommer du att stärkas och bli säkrare i din roll.
Läs mer
Kurs
11-12 november, 15-16 januari, 20-21 mars, 2-3 juni
Efter kursen har du fått de nödvändiga verktygen för att lyckas med portfölj- och verksamhetsstyrning samt tillämpningen i din organisation. Du kommer att få lära dig hur du kan bedriva en effektiv målstyrning utifrån en projekt/förvaltningsportfölj, mätpunkter, tjänster, SLA.er och finansiellt resultat utifrån din/er verksamhetsplan, projektplan, förvaltningsplan eller annan plan som är aktuell.
Läs mer
Kurs
31 oktober, 9 december, 14 februari, 14 april, 28 maj
Efter kursen Introduktion till datakommunikation och nätverk kommer du känna till grunderna i data- och telekommunikation. Vidare kommer du ha fått ökad förståelse kring hur ett företags lokala nätverk fungerar, hur nätverket är uppbyggt, hur olika tjänster såsom e-post fungerar samt de uppgifter olika servrar i nätverket hanterar.
Läs mer
Företagsintern kurs
Under denna kursdag får du återberättat den resa som kursledaren erfarit under många år av mjukvaruutveckling på stora företag i Sverige. Du får en förståelse vilka möjligheter och utmaningar utvecklarteam står inför vid införandet av molnplattformar, samt hur DevOps möjliggörs med införandet av molnplattform.
Läs merAgilt
Kurs
15-16 oktober, 26-27 november, 4-5 februari, 18-19 mars, 20-21 maj
Efter kursen får du med dig konkreta verktyg att använda i din roll som facilitator i en agil organisation. Du utvecklar din förmåga att anpassa din facilitering till de existerande behoven inom ditt team eller din organisation.
Läs mer
Kurs
29-31 oktober, 10-12 december, 28-30 januari, 25-27 mars, 26-28 maj
Vill du utveckla din förmåga att hjälpa agila team och organisationer? I den här kursen får du vässa dina verktyg för kunna hjälpa dem att ta sitt nästa steg på den agila resan.
Denna kurs är en fullproppad verktygslåda att använda i din roll som professionell agil coach.
Läs merWebbutveckling
Kurs
Företagsintern kurs
I denna kurs får du lära dig att använda javascript-ramverket Angular för att bygga webbapplikationer. Angular och TypeScript gör det möjligt att bygga komplexa, dynamiska applikationer med mindre mängd kod.
Läs mer
Kurs
23-24 oktober, 5-6 december, 14-15 januari, 4-5 mars, 22-23 maj
Efter kursen SharePoint för administratörer och redaktörer kan du skapa och administrera webbplatser i SharePoint. Du vet hur man skapar dokumentbibliotek med egendefinierad metadata och mallar, du kan designa olika typer av webbplatser och styra behörigheterna på dem.
Läs mer
Kurs
11-12 november, 20-21 januari, 17-18 mars, 12-13 maj
Efter intensivkursen Usability och Gränssnittsdesign har du fått kunskaper i hur man med hjälp av användarcentrerad design utvecklar och förvaltar IT-system; hur ett ändamålsenligt gränssnitt bör utformas samt hur gränssnittets användbarhet kan testas. Du kommer ha fått en god inblick i begreppsvärlden kring usability design och user experience, samt hur vi människor rent beteendevetenskapligt fungerar i vår kontakt med gränssnitt.
Läs mer
Kurs
Företagsintern kurs
Kursen Modern UX hjälper dig att ta fram tydliga kravbilder i utvecklingsprojekt med fokus på användarupplevelser. Vi fördjupar oss i samverkan mellan användare, beställare och utvecklare samt det praktiska inom research, design och test.
Läs merAI och Maskininlärning
Kurs
2 oktober, 16 december, 27 februari, 5 maj, 13 juni
Efter kursen AI för Ledare får en robust förståelse för AI och dess tillämpningar inom ledarskap. Du får lära dig att integrera AI-verktyg som ChatGPT i dina beslutsprocesser, förstå och hantera AI:s påverkan på organisationen, och bli medveten om de etiska och riskmässiga övervägningarna. Efter kursen är du rustad för att navigera och leda i en AI-driven affärsmiljö, med förtroendet att använda AI för att uppnå både personliga och organisatoriska mål.
Läs mer
1 november, 13 december, 7 februari, 9 maj, 27 juni
Efter att ha genomfört kursen "AI i Systemförvaltningen" kommer du att ha en solid förståelse för grundläggande och avancerade koncept inom AI som är relevanta för systemförvaltning. Du kommer att kunna identifiera möjligheter där AI kan integreras för att optimera och förbättra befintliga processer, samt ha kunskap om hur du hanterar de etiska och säkerhetsmässiga aspekterna av AI-användning. Dessutom kommer kursen att ge dig en inblick i framtida trender inom AI, så att du kan förbereda dig och din organisation för kommande innovationer och teknologiska framsteg.
Läs mer
17 oktober, 4 november, 10 februari, 16 april, 9 juni
Efter denna kurs kommer du att ha en djupare förståelse för de senaste framstegen inom ChatGPT, inklusive GPT-4-turbo, som erbjuder förbättrad konversationsförmåga, mer avancerad textgenerering och bättre förmåga att förstå och svara på komplexa frågor. Du kommer att lära dig att integrera de nya funktionerna i ChatGPT och andra AI-verktyg i ditt dagliga arbete för att öka effektiviteten och produktiviteten. Kursen ger dig också insikter i hur dessa teknologier påverkar arbetsmarknaden och hur du kan dra nytta av dem för att ligga steget före.
Läs mer
30-31 oktober, 11-12 december, 5-6 februari, 7-8 maj, 25-26 juni
Målet med kursen Värdeskapande AI assistenter är att du ska få en solid grund i generativ AI samt en fördjupad förståelse för hur AI-assistenter kan skapa värde inom din organisation. Efter kursen har du fått med dig grundläggande och avancerade principer inom generativ AI. Du kommer att kunna använda AI-assistenter för att öka produktivitet och effektivitet. Du kommer även att kunna leda AI-projekt från kravinsamling till implementering och tillämpa AI-teknik på verkliga problem.
Läs mer
30-31 oktober, 9-10 december, 27-28 januari, 10-11 april, 23-24 juni
Machine Learning för utvecklare ger dig en robust förståelse för grunderna i maskininlärning och en avancerad insikt i djupa neurala nätverk. Kursen syftar till att ge dig de tekniska färdigheter och den teoretiska kunskap som krävs för att självständigt utveckla och genomföra fullständiga maskininlärningsprojekt. Du lär dig även hur man effektivt implementerar sofistikerade modeller för att lösa komplexa problem i verkliga applikationer.
Läs mer
Kurs
30 september, 4 november, 10 december, 29 januari, 10 mars, 25 april, 22 maj
Målet med denna kurs är att ge dig en djupare förståelse för hur AI kan användas för att effektivisera kravinsamlingen. Kursen fokuserar på att utveckla färdigheter för att tillämpa AI-verktyg och tekniker i kravinsamlingsprocesser, samt att förstå hur dessa metoder kan integreras i befintliga projektmetoder.
Läs mer
28-29 oktober, 9-10 december, 3-4 februari, 5-6 maj, 23-24 juni
Efter kursen Maskininlärning - Leda och skala projekt får du en solid grund i maskininlärningstekniker och deras tillämpningar. Du bygger upp färdigheter för strategisk planering och implementering av maskininlärningsprojekt inom din organisation. Du får också den nödvändiga kompetensen som behövs för att effektivt leda och genomföra ML-projekt från start till slut. Till sist får du lära dig värdefulla tekniker för att skala upp maskininlärningsinitiativ och möjliggöra för dess påverkan i större skala.
Läs mer
4 oktober, 2 december, 5 december
Efter denna kurs kommer du att ha den kunskap som behövs för att säkerställa att din organisation följer kraven som ställs upp i AI-förordningen. Du får också en förståelse för vilka andra legala frågeställningar, utöver de som uppkommer som en följd av AI-förordningen, som du kan komma att behöva ta ställning till när du utvecklar eller arbetar med AI.
Läs merIT säkerhet
IT-säkerhet är en kritisk komponent i dagens digitala landskap, där hoten mot företag och organisationer ständigt utvecklas. För att skydda känslig information och säkerställa kontinuerlig drift krävs djup kunskap om de senaste säkerhetsstrategierna och teknikerna. Våra kurser inom IT-säkerhet ger dig de verktyg och insikter som behövs för att identifiera risker, implementera skyddsåtgärder och hantera incidenter effektivt. Oavsett om du arbetar med systemutveckling, förvaltning eller IT-drift erbjuder vi utbildningar som hjälper dig att stärka din kompetens och möta säkerhetsutmaningarna på ett proaktivt sätt.
Kurs
1 oktober, 4 december, 27 januari, 1 april, 26 maj
Efter kursen kommer du ha god inblick och förmåga i hur du effektivt integrerar säkerhet i utvecklingsarbetet. Du kommer att fått en ökad kunskap i de hot som dagens IT-System är utsatta för och hur du på bästa sätt, från krav till test, arbetar för att mitigera dessa hot.
Läs mer
Kurs
23 september, 4 november, 3 februari, 15 april, 2 juni
Den här kursen syftar till att du på egen hand ska kunna ta väl avvägda beslut, ställa dig rätt frågor samt krav för att hitta rätt nivå av säkerhet för just din organisation. Du kommer att få kunskaper om tillvägagångssätt för att omhänderta IT-säkerheten i din organisation och få ökad förståelse för vikten av ett systematiskt IT-säkerhetsarbete och dess effekter.
Läs mer
Kurs
28-29 oktober, 4-5 december, 13-14 januari, 27-28 februari, 19-20 maj
Den här kursen ger dig kunskapen i att identifiera och analysera risker med fokus på informationssäkerhet. Du får lära dig hur du implementerar ett systematiskt arbetssätt för att minimera risker och du får med dig de verktyg som behövs för att skapa en effektiv säkerhetskultur i ett team, avdelning, projekt eller i en organisation.
Läs mer
Kurs
Företagsintern kurs
EU’s nya dataskyddsförordning (GDPR: General Data Protection Regulation) har redan trätt ikraft och ska börja tillämpas senast 2018-05-25. Övergripande förståelse för dataskyddsförordningens innehåll och mening. Enkla regler för att hantera dataskydd av personuppgifter i praktiken.
Läs merITIL
Kurs
26-27 september, 4-5 november, 16-17 januari, 18-19 mars, 11-12 juni
ITIL® 4 Foundation förbereder dig för en certifiering i ITIL 4. ITIL 4 innehåller en vägledning för hantering av IT-tjänster och krav i en verksamhet med ökande förändringstakt utan att tumma på stabilitet och kvalité. Värde är fortsatt ett av ledorden inom ITIL.
Läs mer
Företagsintern kurs
Målet med ITIL® 4 Specialist är att du ska få bästa möjliga förutsättningar, baserat på best practice inom IT Service Management, för att utveckla och förbättra er operationella förmåga att hantera driftsatta tjänster. Likaså att du ska klara den examinering som ger certifieringen ITIL® 4 Specialist - Monitor, Support and Fulfil.
Läs mer
Kurs
Företagsintern kurs
Gick du kanske nyss ITIL Foundation? Känner du dig trygg i ITIL 3 men vill ha koll på det senaste?
På ett praktiskt, pragmatiskt och konkret sätt tar vi upp skillnaderna mellan ITIL v3 och ITIL 4.
Läs mer