NFI Utbildning

Kontaktuppgifter
tfn: 08-615 19 60(vx)
epost: info@nfi.se
Besöksadress:
Götgatan 14
118 46 Stockholm

Excel Dashboards - Intelligenta instrumentpaneler

Den här kursen är till för dig som vill fördjupa dig i Excel med konkret resultat. Målet är att kursdeltagarna själv ska konstruera olika slags dashboard till sin egna verksamhet.

Översikt

Kursen är normalt 1 dag men kan anpassas till längre eller kortare utbildning

Företagsintern kurs

Vill ni genomföra denna kurs skräddarsydd internt hos er?

Kursmål

Efter kursen har du lärt dig att skapa Dashboards i Excel med visuella analysprogram och smarta rapporter. Du kommer även att kunna anpassa dina Dashboards efter din verksamhet.

Sammanfattning

En Dashboard är en visuell instrumentpanel som förenklar förståelsen av komplexa data och som ger en överblick på t ex aktuell status eller prestanda i realtid. De kan användas i alla branscher, för nästan alla ändamål. Till exempel kan du göra en instrumentpanel för projekt, finansiella data, marknadsföring och mycket mer. Dashboards/Instrumentpaneler består av tabeller, diagram, mätare och siffror. En Dashborad är en sammanställning av data, analysverktyg och diagram. En visuell display som visar den viktigaste informationen, för att uppnå ett eller flera mål, konsoliderad och snyggt arrangerad på ett kalkylblad. Ett dashboard ger på ett ögonblick en vy över företagets utveckling och resultat. Om du arbetar med att hämta olika data från affärssystem, är ett dashboard ett utmärkt sätt att snabbt skapa rapporter.
Samtliga moment i denna kurs föregås av utbildarens tydliga exempel, följt av egna praktiska övningar och avslutas med genomgång. Under kursen delar utbildaren med sig av värdefulla tips/tricks för att deltagarna ska kunna använda programvaran på bästa sätt. Under kursens gång får du se och träna hur man på ett avancerat sätt skapar ett dashboard i Excel. Alla får med sig tre olika slags dashboards efter kursen.
Controllers, ekonomiansvariga, VD, vana Excelanvändare och alla som vill veta mer om Excels möjligheter.

•Sammanställning av data

•Analysverktyg och diagram

•Visuell display

•Visar den viktigaste informationen för att uppnå ett eller flera mål

•Konsoliderad och snyggt arrangerad på ett kalkylblad

•Ett dashboard ger på ett ögonblick en vy över företagets utveckling och resultat

•Dashboard lämplig för att hämta data från affärssystem

•Snabbt skapa rapporter

Kunskaper om diagram, formler, funktioner och olika Exceltabeller som pivottabeller. Inga kunskaper om VBA (Visual Basic) behövs.
 

Företagsintern kurs

Vill ni genomföra denna kurs skräddarsydd internt hos er?

Översikt

Kursen är normalt 1 dag men kan anpassas till längre eller kortare utbildning
 Tipsa kollega