NFI Utbildning

Kontaktuppgifter
tfn: 08-615 19 60(vx)
epost: info@nfi.se
Besöksadress:
Götgatan 14
118 46 Stockholm
 

Situationsanpassat ledarskap

Den här kursen ger dig verktyg och nycklar för att kunna anpassa ditt ledarskap efter dina medarbetares behov och olika typer av situationer. Du kommer att utveckla ditt ledarskap för att stärka dig själv och dina medarbetare.

Översikt

Kursen är normalt 1 dag men kan anpassas till längre eller kortare utbildning

Företagsintern kurs

Vill ni genomföra denna kurs skräddarsydd internt hos er?

Kursmål

Efter denna kurs har du lärt dig grundläggande teorier om ett situationsanpassat ledarskap. Du kan identifiera dina medarbetares utvecklingsnivå och behov för att därefter anpassa din kommunikation. Du har även fått en ökad självkännedom och förståelse för hur din ledarstil påverkar din omgivning.

Sammanfattning

Nyckeln för att vara en framgångsrik chef och ledare är att kunna anpassa sin ledarstil efter situation och medarbetarnas behov. I den här kursen går vi igenom Paul Hersey och Ken Blanschards teorier om situationsanpassat ledarskap. Du får verktyg och nycklar för att kunna identifiera dina medarbetares behov och anpassa ditt eget ledarskap därefter. Den här kursen är för dig som är chef eller ledare och vill utveckla ditt ledarskap så att du kan stärka och utveckla dina medarbetare.
 
Utbildningen vänder sig till dig som vill utveckla ditt eget- och/eller din organisations ledarskap. Du kanske är teamleader, gruppchef eller har någon form av personalansvar. Kursen är även perfekt för dig som vill bli bättre på att stötta andra i deras ledarskap eller dig som är intresserad av reflektion som metod för självledarskap.

Vad är ett situationsanpassat ledarskap?

Medarbetares utvecklingsnivåer och ledarens tre färdigheter

Det situationsanpassade ledarskapets fyra olika ledarstilar

Självkännedom

Omsätta dina teoretiska färdigheter i praktik

Inga förkunskaper krävs.
 

Företagsintern kurs

Vill ni genomföra denna kurs skräddarsydd internt hos er?

Översikt

Kursen är normalt 1 dag men kan anpassas till längre eller kortare utbildning
 Tipsa kollega