NFI Utbildning

Kontaktuppgifter
tfn: 08-615 19 60(vx)
epost: info@nfi.se
Besöksadress:
Götgatan 14
118 46 Stockholm
 

Våga tala inför andra

Är du redo att stiga fram och låta din röst höras? Denna kurs kan bli ditt första steg mot att bli en självsäker och övertygande talare.

Översikt

 7 550 kr ex moms
 09:00 till 16:30
  Stockholm
NFI Utbildning
Götgatan 14
Lunch och fika ingår *

Kursmål

Är du redo att ta kontroll över din rädsla för att tala inför publik? Vår kurs "Våga tala inför andra" är skräddarsydd för att hjälpa dig att bli en självsäker och övertygande talare. Med en unik kombination av praktiska tekniker och personlig utveckling, är denna kurs din nyckel till att övervinna rädsla och nervositet.

Sammanfattning

Kursen "Våga tala inför andra" fokuserar på att hjälpa dig att hantera din rädsla och nervositet inför att tala inför grupper. Kursen omfattas av en trygg och stödjande miljö där du kan utveckla dina färdigheter i din takt. Genom praktiska övningar får du möjlighet att tillämpa tekniker i realtid, vilket ger dig självförtroendet att hantera din talrädsla.
Att bemästra konsten att tala inför andra kan vara en utmanande resa fylld med nervositet och rädsla. Det är dock en resa som kan förvandlas till en väg av självupptäckt och personlig utveckling. Genom att lära sig effektiva tekniker för att hantera dessa känslor, kan du omvandla rädsla till en drivkraft som ger positiv energi. Ett stabilt kroppsspråk är grundläggande och kan uppnås genom specifika förberedelser och aktiviteter, vilket skapar en stark närvaro under din presentation. Uppvärmningstekniker för rösten säkerställer att du kan leverera ditt budskap med en stabil och dynamisk röst. Att kunna hantera oväntade frågor från publiken med lugn och försäkran är också en viktig färdighet. Det kräver knep för att behålla lugnet även när du ställs inför det oväntade.
För att engagera och kommunicera effektivt med din publik, är det viktigt att förstå hur du bäst använder dina unika egenskaper. Detta innebär en djupgående förståelse för din egen kommunikationsstil och hur du kan använda den för att fängsla din lyssnare. Vidare hjälper presentationsteknik dig att förbättra din förmåga att strukturera och framföra ditt budskap på ett sätt som verkligen berör din publik. Slutligen är personlig reflektion en nyckelkomponent i din utveckling som talare. Genom att kontinuerligt reflektera över din egen framsteg, öppnar du upp för möjligheten att växa och utvecklas ytterligare. Denna resa från nervositet till självsäkerhet är inte bara en förbättring av din förmåga att tala inför andra, utan en transformation som berikar alla aspekter av ditt liv.
 
Kursen riktar sig till dig som lider av talarrädsla, vilket innebär individer som upplever obekvämlighet eller nervositet vid tanken på att tala inför grupper och som strävar efter att övervinna denna rädsla. Dessutom välkomnar kursen personer som är intresserade av personlig utveckling och önskar förbättra sina presentationsfärdigheter för både personlig och professionell tillväxt.

Hantera Nervositet och Rädsla

  • Lär dig effektiva tekniker för att hantera och omvandla din rädsla till en positiv energi.

Att hantera kroppen

  • Förberedelser och aktiviteter som hjälper dig att hitta ett stabilt kroppsspråk under en presentation.

Värma upp rösten

  • Hur uppvärmningstekniker för rösten skapar förutsättningar för en stabil och dynamisk röst under en presentation.

Att hantera frågor från publiken

  • Knep för att behålla lugnet om du blir avbruten eller inte vet hur du ska hantera frågor.

Kommunikation

  • Få en förståelse för hur just du tar fram det bästa hos dig för att effektivt kommunicera och engagera din publik.

Presentationsteknik

  • Förbättra din förmåga att strukturera och leverera presentationer som fängslar din publik.

Personlig Reflektion:

  • Få insikter i din egen utveckling och hur du kan fortsätta att växa som talare.
I kursen används praktiska övningar varvade med teori. Du får lära dig flera verktyg och tekniker för att hantera dina känslor och din kropp inför och under en presentation. Vi övar på andning, att presentera ämnen du har fått förbereda och korta oförberedda presentationer. Du får en möjlighet att vara i din egen komfortzon och själv välja hur mycket du vill ha hjälp att utvecklas utanför den.
Inga speciella förkunskaper krävs.

Företagsintern kurs

Vill ni genomföra denna kurs skräddarsydd internt hos er?
 

Översikt

 7 550 kr ex moms
 09:00 till 16:30
 Stockholm
NFI Utbildning
Götgatan 14
Lunch och fika ingår *
 Tipsa kollega

Företagsintern kurs

Vill ni genomföra denna kurs skräddarsydd internt hos er?