NFI Utbildning

Kontaktuppgifter
tfn: 08-615 19 60(vx)
epost: info@nfi.se
Besöksadress:
Götgatan 14
118 46 Stockholm
 

Professional Scrum Master - Advanced (PSM-A)

Professional Scrum Master - Advanced (PSM-A) är helt och hållet fokuserad på Scrum Master-rollen och ger dig ett gott stöd i Scrum Masters professionella utveckling. Du får lära dig de områden som är kritiska för att växa som en framgångsrik Scrum Master.

Översikt

 18 950 kr ex moms
 Dag 1:  09:00 till 16:30
Dag 2:  09:00 till 16:30
  Stockholm
NFI Utbildning
Götgatan 14
Lunch och fika ingår *

Kursmål

Under de 2 dagarna får du lära dig de områden som är kritiska för att växa som en framgångsrik Scrum Master. Detta innefattar hur Scrums principer och värderingar hjälper Scrum Masters i de beslut de fattar och hur Scrum Master kan hjälpa till att förändra Scrum teamens miljö, vilket skapar förutsättning för agilitet och välmående.

Sammanfattning

Scrum Master-rollen är komplex och ofta måste en Scrum Master kunna tillämpa olika ställningar (stances) för att vara effektiv, som tex Scrum Master- lärare, -coach, -mentor, -facilitator, förändringsagent. Som Scrum Master är det nödvändigt att kunna identifiera och tillämpa den ställning som – givet den aktuella situationen – skulle gynna ditt team mest.
Som Scrum Master är en del av din roll att hjälpa ledningen och andra intressenter i hela organisationen att förstå fördelarna med Scrum och agile. Därför är det absolut nödvändigt att du har den information och bakgrund som behövs för att få trovärdighet för att vara en effektivt förändringsagent.
PSM-A-kursen hjälper deltagarna förstå de ställningar/ståndpunkter (stances) som är typiska för en effektiv Scrum Master och servant-leader. Vi djupdyker i hur en som Scrum Master servar Scrum Team, Product Owner och den omgivande organisationen. Utmed vägen går vi igenom praksisar och färdigheter som kan användas för att forma rätt typ av konversationer och ser hur man tillämpar dem för att bli bättre Scrum Master.
Utbildningen hålls ständigt uppdaterad av Ken Schwaber, baserat på dagliga utövandet från över 200 Scrum.org-instruktörer runt om hela världen. Det säkerställer att du får ut maximalt värde och att din PSM-A-certifiering förblir ett respekterat kompetensbevis i branschen.
Professional Scrum Master - Advanced (PSM-A) är en fortsättningskurs och viss erfarenhet från Scrum Master-rollen krävs.
I kursavgiften ingår för- och eftermiddagsfika, lunch och kursmaterial på engelska.
Efter kursen får du ett lösenord per mail, och kan sedan göra certifieringstestet PSM advanced över webben. Testet omfattar 30 frågor (på engelska) som skall besvaras på 90 minuter, och 85 % rätt krävs för att bli certifierad som Professional Scrum Master advanced. Om du tar testet inom 14 dagar, men inte når 85 %-gränsen, ingår ytterligare ett försök.
I kursen ingår även 40 % rabatt på det mest avancerade certifieringstestet, PSM-A.

Effektiv Scrum Master

  • Olika praksisar, tekniker, verktyg, färdigheter samt ställningar som skapar en effektiv Scrum Master

Utmaningar

  • Hur Scrum-principer och -värden guidar en Scrum Master i de utmaningar en ställs in för, och beslut en bör ta

Servant-leader

  • Hur en Scrum Master agerar som servant-leader och hur man utvecklar sin förmåga att verka i denna roll

Teamet

  • Vad en Scrum Master kan göra för att stötta och hjälpa utvecklingsteam (Development Team) och produktägare (Product Owners) att blir effektiva

Omgivningen

  • Olika sätt en Scrum Master kan verka för att ändra omgivningen för att bättre möjliggöra Scrum-team att bli framgångsrika, med hög nivå av agilitet

Erfarenhet och tips

  • Tillhanda hålla tips och tekniker för en Scrum Master i att arbeta med hela organisationen till att stödja alla Scrum Team
Vi använder få eller inga slides under kursen och det är många övningar och diskussioner. För att deltagarna lättare ska kunna applicera idéerna efter kursen bygger övningarna och diskussionerna på verkliga situationer.
Förkunskaper motsvarande kursen Professional Scrum Professional Scrum Master - med Certifiering

Företagsintern kurs

Vill ni genomföra denna kurs skräddarsydd internt hos er?
 

Översikt

 18 950 kr ex moms
 Dag 1:  09:00 till 16:30
Dag 2:  09:00 till 16:30
 Stockholm
NFI Utbildning
Götgatan 14
Lunch och fika ingår *
 Tipsa kollega

Företagsintern kurs

Vill ni genomföra denna kurs skräddarsydd internt hos er?