NFI Utbildning

Kontaktuppgifter
tfn: 08-615 19 60(vx)
epost: info@nfi.se
Besöksadress:
Götgatan 14
118 46 Stockholm
 

SAFe® 6.0 Advanced Scrum Master - med certifiering

Som Scrum Master i en SAFe-organisation har du färdigheterna som krävs för att coacha agila team till att leverera värde. Kursen SAFe® Advanced Scrum Master tar dig vidare till nästa nivå i rollen som SAFe Scrum Master.

Översikt

 18 950 kr ex moms
 Dag 1:  09:00 till 17:00
Dag 2:  09:00 till 17:00
  Stockholm
NFI Utbildning
Götgatan 14
Lunch och fika ingår *

Kursmål

Efter kursen kan du tillämpa SAFe-principer för att underlätta, möjliggöra och coacha i en miljö med flera team. Du kan anta skalbara tekniska metoder, Kanban, DevOps och agil arkitektur för att optimera flödet. Du kommer fördjupa dina faciliterande färdigheter för ART- och team-möten när det gäller planering, genomförande och leverans av värde. Du vet även hur man bygger gemensamma plattformar för att stötta högpresterande team och ART-effektivitet samt hur man leder team på plats, distans och off-shore.

Sammanfattning

Som Scrum Master i en SAFe organisation har du färdigheterna som krävs för att coacha agila team till att leverera värde. Kursen SAFe® Advanced Scrum Master tar dig vidare till nästa nivå. Du får lära dig hur man skapar framgång för agila team, Agile Release Trains (ART) och organisationen i övrigt. Du får den vägledning och verktyg som du behöver för att arbeta effektivt med team på distans och off-shore.
Du kommer även att förbättra dina ledaregenskaper inom coaching och facilitering, ta lead mot kontinuerliga förbättringar samt undvika de vanligaste fallgroparna. Du lär dig att tillämpa Lean-, Kanban-, DevOps- och SAFe -principer för att förbättra team- och företagsrelaterade resultat.
Du kommer att förbättra dina faciliteringsegenskaper inför viktiga Agile och Scaled Agile Framework® händelser, oavsett om de är personliga, mellan team eller i olika tidszoner. Till sist kommer har du fått insikt i hur du/ni kan bli ett starkt stöd till kontinuerliga förbättringar.
Training power by TGP - Scaled Agile Bronze Transformation Partner.
SAFe® Advanced Scrum Master riktar sig mot SAFe Scrum Masters som vill ta sin kompetens till en högre nivå. Du vill förbättra dina coaching- och faciliteringsförmågor- för att kunna stötta team ännu bättre. Du vill lära dig vilka fallgropar du ska undvika under skapandeprocessen av kontinuerliga förbättringar.
* Kursmaterial på engelska
* Fjärrinlärning via SAFe® Virtual Classrooms
* Tillgång till SAFe® Collaborate, en visuell arbetsyta online
* Ett års medlemskap i SAFe® Community Platform
* Tillgång till innehåll, verktyg och resurser du behöver för att öva SAFe varje dag
* SAFe Advanced Scrum Master certifieringsexamen
I utbildningen ingår certifiering till SAFe® Advanced Scrum Master (SASM), som genomförs som ett webbaserat certifieringstest inom 30 dagar efter genomförd utbildning. Från kursen får du med dig dokumentation och instuderingsmaterial, och du har också tillgång till övningstest som hjälp under instuderingen. När du väl klarat av testet får du ett certifieringsbevis. Provtiden är 120 minuter.

Tillämpa SAFe-principer för att underlätta, möjliggöra och coacha i en miljö med flera team

Skalbara tekniska metoder för att optimera flödet

  • Kanban
  • DevOps
  • Agil arkitektur

Faciliterande färdigheter för ART- och team-möten

  • Planering
  • Genomförande
  • Leverans av värde

Bygga gemensamma plattformar för att stötta högpresterande team och ART-effektivitet

Leda team effektivt i avlägsna miljöer

Tillämpning av Lean-, Kanban-, DevOps- och SAFe -principer för att förbättra team- och företagsrelaterade resultat

Så förbättrar du dina faciliteringsegenskaper inför viktiga Agile och Scaled Agile Framework® händelser

Vanliga fallgropar som kan undvikas

Så blir du ett starkt stöd till kontinuerliga förbättringar

Det rekommenderas att du har flera års erfarenheter inom systemutveckling t.ex. test, verksamhetsanalys, produktägarskap eller projektledning och/eller har gått kurs såsom SAFe Scrum Master eller liknande.

Företagsintern kurs

Vill ni genomföra denna kurs skräddarsydd internt hos er?