NFI Utbildning

Kontaktuppgifter
tfn: 08-615 19 60(vx)
epost: info@nfi.se
Besöksadress:
Götgatan 14
118 46 Stockholm
 

Professional Scrum Product Owner - Advanced (PSPO-A)

Efter kursen kommer du att känna igen olika perspektiv (”stances”) från vilka en produktägare agerar för att tackla vardagens utmaningar. PSPO-A är till för produktägare som vill bredda sina kunskaper ytterligare.

Översikt

 18 950 kr ex moms
 Dag 1:  09:00 till 16:30
Dag 2:  09:00 till 16:30
  Stockholm
NFI Utbildning
Götgatan 14
Lunch och fika ingår *

Kursmål

Efter den här Scrum-kursen kommer du att känna igen olika perspektiv (”stances”) från vilka en produktägare agerar för att tackla vardagens utmaningar. Du har fått förståelse för moderna tekniker & arbetssätt genom fallstudier och övningar. Du har lärt dig att arbeta med en ”produktvägg” innehållande data, mål, roadmaps, prissättning och värdepyramid. Du vet när/hur du ska säga nej samt engagera och bemöta intressenter (stakeholders).

Sammanfattning

Rollen som produktägare är mångfasetterad och medför ofta att olika situationer kräver olika färdigheter och perspektiv. Från PSPO-kursen har vi med oss att alltid se ”vad är det för värde vi söker” och tankar kring ledarskap och hur vi skapar innovationsutrymme och -kraft. PSPO-A är till för produktägare som vill bredda sina kunskaper och utforska många av de frågor som PSPO-kursen inte tar upp. Genom en handfull olika ”linser” följer vi ett fiktivt men realistiskt fall, där vi möter olika intressenter, utmaningar och svårigheter. Vi övar på att hantera situationerna och utvärderar olika strategier. Under kursen får du utveckla dina kunskaper och förmågor inom de olika inställningarna en produktägare antar:
Kundrepresentant – förstå kunders problem, utmaningar och poentiella möjligheter
Visionär – Kommunicera visionen, framtida lägen och möjligheter som skapar gemensam förståelse
Experimentör – Fokusera på innovation, hypotestester och validering av potentiellt värde för att fostra innovation
Influenser – Kommunicera och influera intressenter, kunder och Scrumteamet för att agera på ett gemensamt syfte
Kollaboratör – Sök aktivt efter feedback och idéer från andra
Beslutsfattare – Fokusera på att skapa maximal påverkan genom tydliga beslut
 
PSPO-A är till för produktägare som vill bredda sina kunskaper och utforska många av de frågor som PSPO-kursen inte tar upp.
För att förbereda dig inför kursen så rekommenderar vi att du gör följande:
- Läs igenom EBM-guiden
- Gör de öppna testen hos Scrum.org för att få en uppfattning om din nuvarande nivå, vi rekommenderar Scrum Open och Product Owner Open
I den här kursen ingår ett försök att få certifieringen PSPO II.
Efter kursen får du ett lösenord via mail. Du kan sedan göra testet online inom två veckor. Testet har 40 frågor (engelska), som ska besvaras på 60 minuter och 85% rätt krävs för att bli certifierad som PSPO II.
Certifieringar tagna hos Scrum.org varar livet ut och är de enda på marknaden som utfärdas av Scrums skapare, Ken Schwaber.
Den som vill utmana sig själv ytterligare får även efter kursen en rabattkod som ger 40% rabatt på det mest avancerade certifieringstestet PSPO III.
Den här kursen förutsätter erfarenhet som produktägare och är rekommenderad till personer som har klarat PSPO-I. Du antas ha viss baskunskap om agila tankar och Scrum.

Företagsintern kurs

Vill ni genomföra denna kurs skräddarsydd internt hos er?
 

Översikt

 18 950 kr ex moms
 Dag 1:  09:00 till 16:30
Dag 2:  09:00 till 16:30
 Stockholm
NFI Utbildning
Götgatan 14
Lunch och fika ingår *
 Tipsa kollega

Företagsintern kurs

Vill ni genomföra denna kurs skräddarsydd internt hos er?