startVi kan utbildning!Vad vill du kunna?
Nu kan du gå alla våra kurser på distans! Läs mer

NFI Utbildning

Kontaktuppgifter
tfn: 08-615 19 60(vx)
epost: info@nfi.se
Besöksadress:
Götgatan 14
118 46 Stockholm
Kurstillfällen
OBS! Nu kan du gå alla våra kurser på distans! Ange bara att du vill delta på distans då du bokar.

22-23 nov
26-27 jan
29-30 mars
7-8 juni
Tipsa kollega

Skriv ut
Kursfakta

Längd:  2 dagar

Pris:  15950 kronor (exkl. moms)

Tider:
Dag 1:  09:00 till 17:00
Dag 2:  09:00 till 17:00

Inregistrering: kl. 08:30

Kursort: Götgatan 14, Stockholm

Hitta hit    


Internkurs
Vill ni genomföra denna kurs skräddarsydd internt hos er? Skicka en intresseanmälan genom att klicka på knappen nedan
Intresseanmälan
Kursutbud > Systemförvaltning och Systemutveckling > Professional Scrum Master - med Certifiering

Professional Scrum Master - med Certifiering

Professional Scrum Master är en modern utbildning i Scrum. Scrum har utvecklats sedan CSM-kurserna skapades och med PSM kan du lära dig allt om hur modern Scrum ser ut.

OBS! Nu kan du gå alla våra kurser på distans! Ange bara att du vill delta på distans då du bokar.

Kurstillfällen
22-23 nov
26-27 jan
29-30 mars
7-8 juni
Tipsa kollega  
Kursfakta

Längd:  2 dagar
Pris:  15950 kronor (exkl. moms)
Inregistrering: kl. 08:30
Tider:
Dag 1:  09:00 till 17:00
Dag 2:  09:00 till 17:00
Kursort: Götgatan 14, Stockholm
Hitta hit    


Internkurs
Vill ni genomföra denna kurs skräddarsydd internt hos er? Skicka en intresseanmälan genom att klicka på knappen nedan
Intresseanmälan

 Kursmål

Professional Scrum Master är en modern utbildning i Scrum. Scrum har utvecklats sedan CSM-kurserna skapades, och med PSM kan du lära dig allt om hur modern Scrum ser ut. Utbildningen hålls ständigt uppdaterad av Scrums skapare, Ken Schwaber, tillsammans med nästan 100 andra experter runt om i världen. Det säkerställer att du får ut maximalt värde, och att din Scrum Master Certifiering förblir ett respekterat kompetensbevis i branschen.

 Vem bör deltaga?

Professional Scrum Master riktar sig till den som vill hjälpa till att införa eller förbättra användandet av Scrum i en organisation eller i ett team. Kanske jobbar du idag som projektledare, linjechef, team lead, Scrum Master eller agil coach.

 Sammanfattning

Professional Scrum Master är en modern utbildning i Scrum. Scrum har utvecklats sedan CSMkurserna skapades och med PSM kan du lära dig allt om hur modern Scrum ser ut.

Scrum är en välbeprövad agil utvecklingsmetod som grundades redan 1995 av Jeff Sutherland och Ken Schwaber. Scrum används idag av tusentals organisationer världen runt och är den mest populära agila metoden.

Tydliga kännetecken för Scrum: - Fokus på kundnytta och kundkommunikation - Transparans – alla ser vilket arbete och vilka prioriteringar som görs - Korta iterationer, två till fyra veckor - Leverans av ny, körbar version av hela systemet regelbundet och tidigt i projektet

Utbildningen hålls ständigt uppdaterad av Scrums skapare, Ken Schwaber, tillsammans med nästan 100 andra experter runt om i världen. Det säkerställer att du får ut maximalt värde och att din Scrum Master Certifiering förblir ett respekterat kompetensbevis i branschen.

Professional Scrum Master är den enda certifieringen på marknaden som utfärdas av Scrums skapare, Ken Schwaber.

Hos oss leder Henrik Berglund, certifierad Professional Scrum Trainer, kursen på svenska och ser till att allt material passar för oss i Sverige även om kurslitteraturen och kursprovet är på engelska.

Efter kursen får du ett lösenord per mail, och kan sedan göra certifieringstestet på webben inom två veckor. Tester har 80 frågor, tar ca en timme och 85 % rätt krävs för att bli certifierad som Professional Scrum Master I. Ett certifieringsförsök ingår i kurspriset.

För fördjupad kunskap inom ämnet: Professional Scrum Master II - med Certifiering

 Vad ingår i kursen

I kurspriset ingår frukost, lunch, fika och tryckt kursmaterial på engelska. Efter kursen skickar vi ut studiefrågor som de som vill kan använda sig av för att lära sig mer/förbereda sig inför certifieringstestet och fördjupa sina insikter ytterligare.

 Certifiering

Efter kursen får du ett lösenord per mail, och kan sedan göra certifieringstestet på webben inom två veckor. Testet har 80 frågor, tar ca en timme och 85% rätt krävs för att bli certifierad som Professional Scrum Master I. I kursen ingår även $200 rabatt på det mer avancerade certifieringstestet PSM II

Certiferingen, PSM, är den enda på marknaden som utfärdas av Scrums skapare, Ken Schwaber.

 Övningar

Vi använder få eller inga slides under kursen och det är många övningar och diskussioner. Övningarna handlar ofta om att fundera i grupp på någon verklig situation från vår bransch. Vi jobbar och sedan tillsammans fram till en bra lösning från Scrum/ Scrum Master perspektiv.Tanken med att ha den typen av övningar är att de ger insikter som lättare kan appliceras efter kursen jämfört med övningar med pappersflygplan, bollar etc som ibland används på liknande kurser. Vi gör också en längre planeringsövning, som brukar ge viktiga insikter när vi jobbar igenom den efteråt.

 Lärare

Henrik Berglund
Läraren för Professional Scrum kurserna är Henrik Berglund. Henrik har över 19 års praktisk erfarenhet i branschen. Han startade sina första agila team redan 1999 och var den förste i Sverige som certifierades som Professional Scrum Master nivå II. Henrik är en populär talare och talar ofta om teams och modern mjukvaruutveckling på internationella konferenser som t ex SDC, ACCU, Agile Eastern Europe, Lean Agile Scotland, XP Days Germany och JDays.
Björn Persson
Björn har över 20 års praktisk erfarenhet i branschen. Björn har under de senaste tio åren drivit införandet av Scrum och Agilt i team och på företag i roller som Scrum Master, Agil coach, utbildare samt rådgivare till management. Björns kurser är uppdaterade med det senaste om Scrum från Scrum.org. Björns kurser är interaktiva med mycket övningar och blädderblock (istället för power-point). Björn använder dina frågor och erfarenheter som fallstudier i kursen så att du omedelbart kan använda dina nya kunskaper och förmågor när du kommer hem till ditt företag. Människor lär sig bättre när det är roligt så anmäl dig till kursen och låt oss ha ett par kul och lärorika dagar tillsammans!
Lisa Sandberg
Lisa har nära 15 års erfarenhet som Scrum Master och har jobbat i många olika organisationer och med många olika team. Under senare år hjälper hon företag att bli mer agila på organisationsnivå och är mentor och coach för Scrum Masters och agila ledare. Precis som kollegorna Henrik Berglund och Björn Persson är Lisas kurser alltid uppdaterade med det senaste från Scrum från Scrum.org. Kurserna är interaktiva med mycket övningar. Istället för powerpoint använder hon blädderblock och skapar materialet på plats. Erfarenheter från deltagarna används i kursen, tillsammans med Lisas egna, och gör att vi alla kommer tillbaka till vår egen verksamhet med nya ideer och användbara tips.

 Förkunskaper

Förkunskaper är grundkunskaper i Scrum.

Vi brukar ha en blandning av experter och mindre erfarna Scrumanvändare på kurserna och oavsett vilken grupp du tillhör kommer du att kunna ta ett rejält kliv framåt i din förståelse under kursen.


 Kursinnehåll

Scrum

 • Vad är Scrum
 • Var kommer det ifrån och hur har det utvecklats
 • Vad är skillnaden mot traditionell utveckling

Teori och underliggande principer

 • Varför fungerar Scrum
 • Vi går igenom de teoretiska fundamenten och använder dem sedan genom hela kursen för att guida oss till att applicera Scrum-ramverket på bästa sätt

Scrumramverket och dess aktiviteter

 • Aktiviteterna: sprintplanering, daily scrum, sprintgranskning, och tillbakablick. Vad är syftet med varje aktivitet och hur får man den att fungera
 • Rollerna: Produktägare, Utvecklingsteam och Scrum Master. Vem gör vad och varför?
 • Vanliga problem och dess lösningar

Planering

 • På lång och kort sikt
 • Estimering av tid och kostnad
 • Att hantera fast pris och fasta leveransdatum med Scrum

Viktiga förändringar har gjorts i Scrum de senaste åren

 • Varför har förändringarna gjorts
 • Hur påverkar det vanliga sätt att implementera Scrum

Scrum Team

 • Vad skiljer Scrum Team från traditionella projektgrupper
 • Hur startar man bäst ett nytt team

Förutsägbarhet, riskhantering och rapportering - Stora organisationer/projekt

 • Hur samordnar sig löpande flera team som jobbar mot samma mål
 • Hur planerar man effektivt stora projekt eller releaser
 • Hur påverkas organisationen av att ha ett eller flera Scrumteam

Förändring

 • Vad händer när man börjar införa Scrum i en organisation
 • Olika förändringsstrategier och när de passar

Livscykelkostnaden för system

 • Hur mäter man och optimerar den med Scrum

Boka
 E-post: info@nfi.se  Tel: 08-615 19 60  Hitta till oss