startVi kan utbildning!Vad vill du kunna?
Nu kan du gå alla våra kurser på distans! Läs mer

NFI Utbildning

Kontaktuppgifter
tfn: 08-615 19 60(vx)
epost: info@nfi.se
Besöksadress:
Götgatan 14
118 46 Stockholm
Kurstillfällen
OBS! Nu kan du gå alla våra kurser på distans! Ange bara att du vill delta på distans då du bokar.

9-10 feb
3-4 maj
Tipsa kollega

Skriv ut
Kursfakta

Längd:  2 dagar

Pris:  16950 kronor (exkl. moms)

Tider:
Dag 1:  09:00 till 17:00
Dag 2:  09:00 till 17:00

Inregistrering: kl. 08:30

Kursort: Götgatan 14, Stockholm

Hitta hit    


Internkurs
Vill ni genomföra denna kurs skräddarsydd internt hos er? Skicka en intresseanmälan genom att klicka på knappen nedan
Intresseanmälan
Kursutbud > Systemförvaltning och Systemutveckling > Professional Scrum Master II - med Certifiering

Professional Scrum Master II - med Certifiering

Professional Scrum Master II är helt och hållet fokuserad på Scrum Master-rollen och ger dig ett gott stöd i Scrum Masters professionella utveckling. Du får lära dig de områden som är kritiska för att växa som en framgångsrik Scrum Master.

OBS! Nu kan du gå alla våra kurser på distans! Ange bara att du vill delta på distans då du bokar.

Kurstillfällen
9-10 feb
3-4 maj
Tipsa kollega  
Kursfakta

Längd:  2 dagar
Pris:  16950 kronor (exkl. moms)
Inregistrering: kl. 08:30
Tider:
Dag 1:  09:00 till 17:00
Dag 2:  09:00 till 17:00
Kursort: Götgatan 14, Stockholm
Hitta hit    


Internkurs
Vill ni genomföra denna kurs skräddarsydd internt hos er? Skicka en intresseanmälan genom att klicka på knappen nedan
Intresseanmälan

 Kursmål

Under de 2 dagarna får du lära dig de områden som är kritiska för att växa som en framgångsrik Scrum Master. Detta innefattar hur Scrums principer och värderingar hjälper Scrum Masters i de beslut de fattar och hur Scrum Master kan hjälpa till att förändra Scrum teamens miljö, vilket skapar förutsättning för agilitet och välmående.

 Vem bör deltaga?

Professional Scrum Master II är en fortsättningskurs och viss erfarenhet från Scrum Master-rollen krävs.

 Sammanfattning

Scrum Master-rollen är komplex och ofta måste en Scrum Master kunna tillämpa olika ställningar (stances) för att vara effektiv, som tex Scrum Master- lärare, -coach, -mentor, -facilitator, förändringsagent. Som Scrum Master är det nödvändigt att kunna identifiera och tillämpa den ställning som – givet den aktuella situationen – skulle gynna ditt team mest.

Som Scrum Master är en del av din roll att hjälpa ledningen och andra intressenter i hela organisationen att förstå fördelarna med Scrum och agile. Därför är det absolut nödvändigt att du har den information och bakgrund som behövs för att få trovärdighet för att vara en effektivt förändringsagent.

PSM II-kursen hjälper deltagarna förstå de ställningar/ståndpunkter (stances) som är typiska för en effektiv Scrum Master och servant-leader. Vi djupdyker i hur en som Scrum Master servar Scrum Team, Product Owner och den omgivande organisationen. Utmed vägen går vi igenom praksisar och färdigheter som kan användas för att forma rätt typ av konversationer och ser hur man tillämpar dem för att bli bättre Scrum Master.

Utbildningen hålls ständigt uppdaterad av Ken Schwaber, baserat på dagliga utövandet från över 200 Scrum.org-instruktörer runt om hela världen. Det säkerställer att du får ut maximalt värde och att din PSM II-certifiering förblir ett respekterat kompetensbevis i branschen.

 Vad ingår i kursavgiften

I kursavgiften ingår för- och eftermiddagsfika, lunch och kursmaterial på engelska.

 Certifiering

Efter kursen får du ett lösenord per mail, och kan sedan göra certifieringstestet PSM II över webben. Testet omfattar 30 frågor (på engelska) som skall besvaras på 90 minuter, och 85 % rätt krävs för att bli certifierad som Professional Scrum Master II. Om du tar testet inom 14 dagar, men inte når 85 %-gränsen, ingår ytterligare ett försök.
I kursen ingår även 40 % rabatt på det mest avancerade certifieringstestet, PSM III.

 Övningar

Vi använder få eller inga slides under kursen och det är många övningar och diskussioner. För att deltagarna lättare ska kunna applicera idéerna efter kursen bygger övningarna och diskussionerna på verkliga situationer.

 Lärare

Björn Persson
Björn har över 20 års praktisk erfarenhet i branschen. Björn har under de senaste tio åren drivit införandet av Scrum och Agilt i team och på företag i roller som Scrum Master, Agil coach, utbildare samt rådgivare till management. Björns kurser är uppdaterade med det senaste om Scrum från Scrum.org. Björns kurser är interaktiva med mycket övningar och blädderblock (istället för power-point). Björn använder dina frågor och erfarenheter som fallstudier i kursen så att du omedelbart kan använda dina nya kunskaper och förmågor när du kommer hem till ditt företag. Människor lär sig bättre när det är roligt så anmäl dig till kursen och låt oss ha ett par kul och lärorika dagar tillsammans!
Fredrik Wendt
Fredrik är certifierad Professional Scrum Trainer från Scrum.org som undervisar, talar och håller workshops inom bl a testdriven utveckling (TDD), continuous integration, refactoring och clean code. De senaste senaste åren har han jobbat med att utveckla flera team från olika företag i Göteborgsregionen. Fredrik drivs av att se människor – individuellt och i grupp – växa och utvecklas.

 Förkunskaper

Förkunskaper motsvarande kursen Professional Scrum Professional Scrum Master - med Certifiering

 Kursinnehåll

Effektiv Scrum Master

  • Olika praksisar, tekniker, verktyg, färdigheter samt ställningar som skapar en effektiv Scrum Master

Utmaningar

  • Hur Scrum-principer och -värden guidar en Scrum Master i de utmaningar en ställs in för, och beslut en bör ta

Servant-leader

  • Hur en Scrum Master agerar som servant-leader och hur man utvecklar sin förmåga att verka i denna roll

Teamet

  • Vad en Scrum Master kan göra för att stötta och hjälpa utvecklingsteam (Development Team) och produktägare (Product Owners) att blir effektiva

Omgivningen

  • Olika sätt en Scrum Master kan verka för att ändra omgivningen för att bättre möjliggöra Scrum-team att bli framgångsrika, med hög nivå av agilitet

Erfarenhet och tips

  • Tillhanda hålla tips och tekniker för en Scrum Master i att arbeta med hela organisationen till att stödja alla Scrum Team

Boka
 E-post: info@nfi.se  Tel: 08-615 19 60  Hitta till oss