startVi kan utbildning!Vad vill du kunna?
Nu kan du gå alla våra kurser på distans! Läs mer

NFI Utbildning

Kontaktuppgifter
tfn: 08-615 19 60(vx)
epost: info@nfi.se
Besöksadress:
Götgatan 14
118 46 Stockholm
Tipsa kollega

Skriv ut
Kursfakta

Längd:  1 dagar


Är du intresserad av denna kurs?
Ring 08-615 19 60 eller anmäl intresse här.
Intresseanmälan
Kursutbud > Ledarskap > Situationsanpassat ledarskap

Situationsanpassat ledarskap

Den här kursen ger dig verktyg och nycklar för att kunna anpassa ditt ledarskap efter dina medarbetares behov och olika typer av situationer. Du kommer att utveckla ditt ledarskap för att stärka dig själv och dina medarbetare.

Tipsa kollega  
Kursfakta

Längd:  1 dagar


Är du intresserad av denna kurs?
Ring 08-615 19 60 eller anmäl intresse här.
Intresseanmälan

 Kursmål

Efter denna kurs har du lärt dig grundläggande teorier om ett situationsanpassat ledarskap. Du kan identifiera dina medarbetares utvecklingsnivå och behov för att därefter anpassa din kommunikation. Du har även fått en ökad självkännedom och förståelse för hur din ledarstil påverkar din omgivning.

 Vem bör deltaga?

Utbildningen vänder sig till dig som vill utveckla ditt eget- och/eller din organisations ledarskap. Du kanske är teamleader, gruppchef eller har någon form av personalansvar. Kursen är även perfekt för dig som vill bli bättre på att stötta andra i deras ledarskap eller dig som är intresserad av reflektion som metod för självledarskap.
 

 Sammanfattning

Nyckeln för att vara en framgångsrik chef och ledare är att kunna anpassa sin ledarstil efter situation och medarbetarnas behov. I den här kursen går vi igenom Paul Hersey och Ken Blanschards teorier om situationsanpassat ledarskap. Du får verktyg och nycklar för att kunna identifiera dina medarbetares behov och anpassa ditt eget ledarskap därefter. Den här kursen är för dig som är chef eller ledare och vill utveckla ditt ledarskap så att du kan stärka och utveckla dina medarbetare.

 Lärare

Patrik Olsson
Med en lång och gedigen bakgrund som coach och förstelärare vet Patrik hur man får samtliga i ett rum att känna sig delaktiga. Patrik är diplomerad coach och certifierad GDQ och DISC konsult. Han tar sig an alla uppdrag med en stor energi som smittar av sig. Patrik går dock igång lite extra när han får möjlighet att lära andra lära ut.
Katja Wennerfors
Katja är legitimerad lärare med gedigen erfarenhet av samtalsutbildningar och bemötande. Hon undervisar bland annat medarbetare på myndigheter och kommuner inom MI och kris- och konflikthantering. Som trygg och säker pedagog- och processledare ger hon varje deltagare konkret och utvecklande feedback för ett hållbart lärande.

 Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

 Kursinnehåll

Vad är ett situationsanpassat ledarskap?

Medarbetares utvecklingsnivåer och ledarens tre färdigheter

Det situationsanpassade ledarskapets fyra olika ledarstilar

Självkännedom

Omsätta dina teoretiska färdigheter i praktik


Boka